Може ли растителното месо да измести по консумация животинското месо?

...
Може ли растителното месо да измести по консумация животинското месо?
Коментари Харесай

Няколко причини защо растителното месо може да победи животинското

Може ли растителното месо да измести по консумация животинското месо? Според най-голямата компания за вегетарианско месо - Beyond Meat, това ще се случи, и то не в толкоз далечно бъдеще, какъв брой може да допускаме. Ето и главните аргументи за това, показани от анализатора на Investor Place Люк Ланго.

Пари

Производството на месо на растителна основа на процедура излиза доста по-евтино от стандартното месо. Всъщност през днешния ден това не е по този начин, тъй като в промишлеността се влагат големи суми за научноизследователска и развойна активност. Тези разноски обаче скоро ще бъдат доста редуцирани, откакто фирмите усъвършенстват своите предписания и лабораторни процеси за произвеждане на месо. Другата причина е мащабът - когато изкуственото месо стартира да се създава в огромни количества, това би понижило цената до крайните консуматори доста.

" В реалност производството на месо на растителна основа ще бъде надалеч по-евтино от производството на месо на животинска основа, защото първото е повторяем развой с евтини съставки, които могат да се правят непрестанно в една лаборатория, до момента в който второто изисква поддръжка на големи ферми с хиляди глави добитък- крави, пилета и прасета ", написа анализаторът.

Едуин Барк - основен изпълнителен шеф на компанията за различни растителни артикули Plant & Bean - съобщи по-рано през актуалната седмица, че капацитетът пред промишлеността е голям. " Ако в действителност преодолеем тези потребителски бариери във връзка с цена и качество, мисля, че търсенето ще се форсира неимоверно. " Коментарът му пристигна в подтекста на откриването на новата на фабрика на компанията в Бостън, Англия. Очаква се дребното градче, заобиколено от някои от най-плодородните аграрни земи в страната, да стане столицата на " подправените меса " в Европа поради новия цех на Plant & Bean там. В оборудването ще се създават годишно по 55 000 тона растителни бургери и салами.
 Продуктите с растително месо ще станат доста по-евтини в Европа
Продуктите с растително месо ще станат доста по-евтини в Европа

Търсенето на различните растителни артикули занапред ще се усилва

Здраве

Месото на растителна основа ненапълно може да се възприема като по-здравословно от животинското. Следователно в случай че промишлеността открие вярната рецепта, тъй че на усет растителният артикул да прилича мощно животинския, това ще бъде сигурна формула за триумф.

Има и други терзания, най-много свързани с качеството. Авторът признава, че сега един от най-големите удари против промишлеността е това, че сегашните растителни артикули се създават от куп странни неща, тъй че да имитират оптимално усета и текстурата на животинското месо. А това сигурно прави продуктите по-малко здравословни, което ненапълно обезсмисля процеса.

" Но науката тук ще се усъвършенства единствено с повишаването на търсенето на меса с растителен генезис. И защото опитът към този момент се натрупа, а методите се усъвършенстват, растителните месни артикули занапред ще стават единствено по-истински и здравословни. Междувременно месото от животни няма да стане по-здравословно. В даден миг от не толкоз далечното бъдеще растителното месо ще стане трайно по-здравословно от което и да е животинско месо ", заявя Ланго.

Околна среда

Сред другите доводи на създателя е и това, че месото на растителна основа е по-добро за околната среда. " Не е загадка, че пренаселването на добитъка е нездравословно за околната среда. Кравите и говедата създават повече парникови газове от колите и са виновни за 9% от всички парникови газове, провокирани от индивида ", показва той, базирайки се на данни на Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации.

Доводът му е, че по-стабилното приемане на месо на растителна основа ще понижи броя на добитъка в света и по този метод ще понижи излъчванията на въглерод и в действителност ще бъде мощен инструмент в битката с изменението на климата.

Животните

Месото на растителна основа е по-добро и за животните, приключва анализаторът. " Не е скрита загадка, че с цел да отговорят на процъфтяващото търсене на месо в света, фермерите би трябвало да отглеждат повече крави, пилета и прасета, в сравнение с е обикновено, и да ги натъпкват в мъчно използвани условия. Години наред американците не се интересуваха от благосъстоянието на добитъка. Сега по разнообразни аргументи го вършат. " Месото на растителна основа усъвършенства хуманното отношение към животните, като понижава потребността голямо количество животни във фермите.
 Beyond Meat, която дебютира на
Непознатата компания, която дебютира на " Уолстрийт " през май, а акциите ѝ нарастнаха с 570%

Някои анализатори обаче считат, че скъпите бумаги на производителя са надценени

Всъщност създателят не твърди, че изкуственото месо ще измести изцяло същинското такова. Това на процедура е невероятно, надали ще бъде и изцяло здравословно. А и надали доста хора биха си показали в този момент напълно безмесна софра на някои от най-големите празници. И освен. Това обаче не значи, че светът в действителност няма последователно да се ориентира към по-честата консумация на растителните артикули като по-здравословна, евтина, щадяща природата и самите животни алтернатива. Следователно промишлеността за произвеждане на различни на месото растителни артикули сигурно единствено ще процъфтява, а голямата в този момент пазарна ниша следва да става все по-малка. Просто е въпрос на време да се преодолеят главните провокации, свързани качеството и цената - нещо, в което никой не би трябвало да се съмнява, че е допустимо през 21 век. Доказателство за казаното - акциите на Beyond Meat са нараснали цената си с над 500% по отношение на месец май 2019 година, когато беше листването на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР