Може ли Орбан да претърпи внезапен катарзис, след като ЕС

...
Може ли Орбан да претърпи внезапен катарзис, след като ЕС
Коментари Харесай

Унгария официално: Орбан осъди масовите убийства в Буча

Може ли Орбан да претърпи неочакван катарзис, откакто Европейски Съюз е напът да му спре еврофондовете, без които Унгария ще влезе в тежка рецесия, тъй като стопанската система й е с една от най-ниските степени на конкурентоспособност в евросъюза?

Унгарският министър председател Виктор Орбан най-сетне осъди всеобщите убийства на цивилни в Буча. Той също по този начин поддържа интернационално следствие на причинителите на бруталните убийства.

Това съобщи ръководителят на пресслужбата на министър-председателя на Унгария Берталан Хаваси, написа Телекс.

Според Хаваси Виктор Орбан дава да се разбере, че това е война, стартирана от руснаците, че те нападнаха Украйна и това е експанзия, съобщи Факти.

„ Това е обща позиция на Европейския съюз и Унгария е част от тази позиция. Вярвам, че всички зверства би трябвало да бъдат разследвани. Във всеки случай хората би трябвало да бъдат предпазени, а жестокото отношение към цивилните би трябвало да бъде строго наказано. Подобни случаи би трябвало да бъдат разследвани. Искаме без значение и независимо следствие “, сподели Хаваси, визирайки позицията на Орбан.

Припомняме, по-рано Виктор Орбан отхвърли да осъди всеобщите убийства в Украйна. В резултат на това Полша замрази връзките си с Унгария, до момента в който „ унгарският министър председател не промени позицията си във връзка с дейностите на Кремъл “.

Трябва да се означи, че Унгария отхвърли да доставя оръжие на Украйна и даже просто да се транспортира такова през страната.

В резултат на това на 2 април украинският президент Володомир Зеленски разкритикува унгарския министър-председател Виктор Орбан, че не е получил жизненоважна помощ за защитата на Украйна и че унгарският министър председател към този момент е съвсем единственият, който поддържа съветския президент Владимир Путин.

В същото време унгарският външен министър Петер Сиярто сподели, че страната му няма да промени решението си за доставките на оръжие за Украйна и глобите против съветските енергийни източници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР