Може ли насред война и световна несигурност България сама да

...
Може ли насред война и световна несигурност България сама да
Коментари Харесай

Еuractiv.bg: Може ли войната в Украйна да събори българското правителство?

Може ли посред война и международна неустановеност България сама да си събори държавното управление?

Еuractiv.bg проучва опцията войната в Украйна да събори държавното управление на Кирил Петков:

Динамично живее ръководещата коалиция. “Приятелски огън ” от президента. Първа министерска рокада. Стрелба със снежни топки по премиера на Шипка. Нехомогенна позиция за войната в Украйна. Коалиционен сътрудник, който обществено се съмнява в спецслужбите. Депутат от ръководещото болшинство с обвинявания към различен съдружен сътрудник за политически назначения без конкурси…

А са минали единствено два месеца и половина откогато ръководството на страната пое държавно управление, в което “Продължаваме смяната ” (ПП) си партнира с други три политически сили – “Има подобен народ ” (ИТН), Българска социалистическа партия и “Демократична България ” (ДБ).

Задават се още провокации, пред които досегашните ще наподобяват като спаринг сесия. Но и те са задоволителни да си зададем въпроса: Колко ще издържи държавното управление? Този въпрос обаче е в корелация с други – коя е най-сериозната опасност за стабилността на обединението и има ли опция на актуалната управническа настройка.

Танц със саби в обединението

Съвместното ръководство в коалиция е като танц със саби.  Особено в обстановка като днешната, когато даже властта да стартира да се търкаля по жълтите павета, няма кой да се наведе да я вземе поради връхлитащите рецесии. За опозицията като ГЕРБ е прекомерно рано – задачата на Бойко Борисов и партията му е ръководещата коалиция да катастрофира във всички сфери – надяват се да “помогнат ” и ускоряващата се инфлация, и високите цени на силата и горивата, а към този момент и потокът бежанци от Украйна.

Още в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР