Може ли крайбрежна улица, тротоар и дори частни дворове да

...
Може ли крайбрежна улица, тротоар и дори частни дворове да
Коментари Харесай

Абсурд в Поморие: тротоар и частни дворове се оказват плажове

Може ли крайбрежна улица, тротоар и даже частни дворове да се окажат плаж? Оказва се, че с новата концесия на плажа в Поморие това е допустимо.

Жителите на града започнаха подписка и упорстват страната да дефинира точните граници на плажа, преди да влезе в действие новата концесия. Министерството на туризма разгласи за концесия улица, дружно с дворовете на локалните. Последната регулация е от 1988 година, където е видно къде е границата на град Поморие и по–точно улица "Крайбрежна ".

Николай Петков живее до морето и си спомня по какъв начин преди да се вдигнат новите кооперации тук е имало къщички, само че от край време улицата си е на поморийци. Сега се оказва обаче, че е благосъстоятелност на концесионера. Наемите от заведенията вместо в общинската хазна отиват в частна компания. Поморийци са събрали към този момент над 200 подписа и се надяват да си върнат улицата. За да отбрани ползите на жителите, общината също кандидатства за концесия на плажа, само че е определен различен участник в състезанието, осведоми Bulgaria ON AIR.

Местните от дълго време упорстват градските плажове да се стопанисват от общините. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на общината в Поморие за процедурата за провеждането на състезанието за концесията. Сега в морския град чакат решението на Върховният административен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР