Може ли градските власти да изкарат добри пари от стар

...
Може ли градските власти да изкарат добри пари от стар
Коментари Харесай

Захвърлен преди 35 г. автомобил удари 567 000 евро

Може ли градските управляващи да изкарат положителни пари от остарял автомобил? Да, в случай че той няма притежател, а самата кола е същински шедьовър! Именно това се случи неотдавна в италианския град Торино, написа Automedia.

``
реклама

В мазето на един блок локалните откриха Alfa Romeo Giulietta SZ 1962. Още при започване на 80-те години на предишния век притежателят спуснал колата с товарния асансьор в мазето, а когато решил да си я вземе, не съумял, тъй като лифтът бил строшен.

След известно време мъжът умрял и хората в блока не запомнили за автомобила. Някой обаче се сетил, само че 35 години по-късно. Оказало се, че притежателят на колата нямал наследници, заради което тя минала в ръцете на управляващите. Преди няколко дни неповторимата Alfa Romeo Giulietta SZ бе продадена на търг за 567 000 евро, а събраните пари попълнили бюджета на общината.

От въпросния модел са създадени единствено 217 бройки. Колата е построена върху шасито на Giulietta Spider, има алуминиева каросерия и 1.3-литров мотор, разрастващ 100 коня. Освен това този модел е доработен от ателието Zagato (абревиатурата ZS идва от Sprint Zagato): вместо елементарни са инсталирани плексигласови стъкла, а стандартните спирачки са сменени с дискови, с помощта на които тежестта на колата е понижено до 785 кг. Максималната скорост на автомобила е 200 км/ч.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР