Може ли ерата на Владимир Путин в Русия да приключи

...
Може ли ерата на Владимир Путин в Русия да приключи
Коментари Харесай

Може ли ерата на Путин да приключи? Прогонени руснаци се осмеляват да мечтаят за това

Може ли ерата на Владимир Путин в Русия да завърши и какво следва след нея? Могат ли демократичните сили да се обединят и да създадат трагични промени в политическата сцена на страната?

Близо 300 съветски политици и деятели от опозицията се събраха да обсъдят тези въпроси в Европейския парламент тази седмица. Форумът в Брюксел, призован от четирима евродепутати, беше първата сходна среща, утвърдена от европейския законодателен орган и идва в миг, в който някои хора в Европа се замислят по какъв начин тъкмо ще наподобяват Русия след Путин. За събитието споделя английският вестник " Гардиън ".

" Това е първият път, когато някой приказва за опцията за постпутинизъм. Преди три месеца това не беше допустимо. Страните от Европейски Съюз смятаха, че Путин ще бъде президент години наред, в случай че не и десетилетия и десетилетия... Сега усещанията се трансформират ", споделя Бернар Гета, френски евродепутат и един от уредниците на срещата.

На нея участва и тогавашният най-богат човек в Русия - Михаил Ходорковски. Той счита, че просто промяната на Путин с различен човек от неговата система няма да промени нищо.

" Този режим би трябвало да бъде погубен. Няма различен път към спокойно и обикновено бъдеще за Русия, за Европа и за целия свят ", съобщи той, представен от изданието.

Руската съпротива насочва сходни апели от години и постоянно звучи по-скоро като мечтателно благопожелание. Сега обаче страната е изправена пред редица наказания, в последно време на територията ѝ се реализират и офанзиви с дронове, които демонстрират вътрешните ѝ недостатъци. Това навежда доста руснаци в и отвън страната - дали мястото на Путин в Кремъл е толкоз несъмнено, колкото са считали всички.

 Президентът Владимир Путин на честванията за 80-годишнината от борбата при Сталинград
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР