Може ли един SUV да бъде истински Jaguar? Категорично да

...
Може ли един SUV да бъде истински Jaguar? Категорично да
Коментари Харесай

Масов спорт от Англия

Може ли един SUV да бъде същински Jaguar? Категорично „ да ” на този въпрос отговори първият модел с нараснала проходимост на марката F-Pace, който излезе през 2015 година Сега паметният английски производител на първокласни и спортни коли пуска втори SUV, който е с по-малки размери, по-достъпна цена и една друга писмен знак в името.

 ampnet_photo_20180225_144781

Новият Е-Pace е най-достъпният модел в гамата на Jaguar и е насочен към по-широк кръг консуматори като съперник на компактните премиум SUV-ове на германскататройка Mercedes GLA, BMW X1 и Audi Q3. От този автомобил се чака да генерира най-големите размери продажби за марката, тъй като влиза в най-търсения сегмент. Спортните коли и лимузините на Jaguar са превъзходни, само че (не)знайно за какво хората сега желаят да карат SUV в своето ежедневие. И производителят задоволява желанието им, като им предлага рационален модел с пет места, който има динамичността и дизайна на състезателен автомобил, само че ги съчетава с функционална и просторна пътническа кабина, както и със задвижване на всички колела.

 ampnet_photo_20180225_144779

Двигателната гама се състои напълно от напречно ситуирани 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори Ingenium с размер 2,0 л от последно потомство. Мощността им варира от 150 конски сили при базовия дизелов вид до 300 конски сили при бензиновия топмодел, който форсира за 6,4 секунди от 0 до 100 км/ч и развива оптималната скорост 243 км/ч. За по-спокойните натури дизеловата версия със 150 коня, която единствена се предлага с предно предаване, предлага нужната двигателна сила и удивителна изгодност с разход 4,7 л на 100 км. Всички други осъществявания са оборудвани със система за задвижване на четирите колела. Любителите на ръчната промяна на предавките могат да разчитат на механична трансмисия в дизеловите разновидности със 150 и 180 конски сили, тъй като всички други са екипирани с 9-степенен автоматик.

 ampnet_photo_20180225_144783

E-Pace е оборудван с най-новите технологии за сигурност и асистенция на лидера. Автономната спешна спирачка работи въз учредена данните от стереокамера. Тя разпознава пешеходци и поддържа функционалностите за придържане в лентата, за четене на пътните знаци, както и системите за адаптивно ограничение на скоростта и за наблюдаване на положението на водача. В общоприетото съоръжение влиза асистентът за паркиране на челен и заден ход, който облекчава задачата на лидера при сложни маневри. Камерата също по този начин се съчетава с електрическото сервоуправление на кормилото и по този метод се обезпечава по-ефективна работа на системата за наблюдаване на мъртвата зона, като понижават рисковете от странични удари. Нова технология за засичане на срещуположен трафик предизвестява водачите за приближаващи коли на кръстовища, където видимостта е лимитирана.

 ampnet_photo_20180225_144799

Просторна кабина и багажник с размер 577 л

На външен тип новият E-Pace наподобява като породист Jaguar. Той наподобява на смален F-Pace, тъй като има същата дизайнерска стилистика, само че с дължината си от 4,40 м е с към 30 см по-къс. И до момента в който при F-Pace акцентът пада върху разточителните размери, разкош и мощност, при E-Pace тези качества са комбинирани с фокус върху практичността във всекидневието и чувството за състезателен автомобил.

 Jaguar E-PACE global media drive, Corsica 2018

Междуосното разстояние от 2,68 м и късите надвеси придават на автомобила атлетична и мускулеста стойка, която се акцентира от огромните колела с гуми до 21 инча и раздутите калници. На задната седалка има задоволително място за краката на пасажерите, а багажният размер е величествен – 577 л. Така E-Pace задоволява потребностите на млади фамилии с деца, които желаят да пътуват със жанр и експедитивност.

Гривна замества ключа

Jaguar E-Pace е първият модел на марката, оборудван с новия TFT Head-Up екран. Той демонстрира доста повече данни върху челното стъкло благодарение на огромни цветни графики с усъвършенствана четивност. Важната информация като скорост и навигация се виждат отчетливо от самото начало на пътуването, а предизвестията и актуализациите на функционалностите за информиране, забавление, сигурност и комфорт се извеждат непосредствено пред погледа на лидера, с цел да не смъква очи от шосето.

 ampnet_photo_20180225_144798

Стандартната инфо-развлекателната система се ръководи с гласови команди или с допиране на 10-инчовия сензорен екран с доста интуитивно меню. Опционално се оферират 12,3-инчов пълноцветен цифрот TFT инструментален панел и избор сред две премиум аудиосистеми. Наред с това E-Pace е единственият автомобил в сегмента, който разполага с новаторския ключ Activity Key. Той съставлява устойчива на вода и удари гривна с вграден транспондер. Водачът може да остави истинския ключ в автомобила дружно с други такъми, да заключи с гривната, след което да я постави на ръката си и да спортува или да се отдаде на рискови действия. Отключването става с приближаване на гривната до регистрационната табела на вратата на багажника.

Хората, чийто занимания изискват по-сериозна екипировка, могат да закачат на теглича на E-Pace ремарке с тегло до 1800 кг и да транспортират сърфове, лодки и други огромни принадлежности. Допълнителни улеснения за пасажерите основават четирите 12-волтови и петте USB извода в кабината. В нея може да се задейства точка за безжичен интернет, към който се свързват до 8 външни устройства.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР