Може ли е да се спестят пари, когато се кара

...
Може ли е да се спестят пари, когато се кара
Коментари Харесай

Колко струват 100 км пробег на електромобил при зареждане от бензинов генератор

Може ли е да се спестят пари, когато се кара електрическа кола?

Предвид обстановката сходни разбори ще стават все по-полезни както за притежателите на електрически коли, по този начин и за притежателите на коли с мотори с вътрешно горене. В края на краищата, през лятото доста хора в Европа мислеха за (и купиха) електрическа кола, до момента в който в този момент, в противен случай, мислят за осъществимостта на закупуването и/или потреблението на коли с ДВГ, тъй като електричеството в Европа става все по-оскъдно.

Възможно ли е да се спестят пари, когато се кара електрическа кола и какво да се прави с нея като цяло, когато няма ток.

В съответния образец изчисляваме разноските за гориво при зареждане на електромобил BYD E2 (най-евтиният електромобил на пазара с пробег от 400 км) от генератор. Доскоро сходна концепция изглеждаше неуместна, само че не и през днешния ден, написа.

Взимаме за образец един опит, изработен с най-достъпния електрически автомобил с пробег от 400 км - BYD E2 - апропо, тази електрическа кола сега коства $19 000 - чисто нова без пробег! И по този начин, опитът включва 7-киловатов бензинов генератор, който приблизително употребява 2,45 литра бензин на час непрекъсната работа. Нека да бъдат 2,5 л/ч.

BYD E2 е оборудван с батерия с потенциал 43,2 kWh. Тоест, зареждането му от генератора ще отнеме към 7,5 - 8 часа и към 20 литра гориво (в лв. - почти 60). Като вземем поради самостоятелното разстояние, което колата може да измине с едно зареждане и която е на равнище от 400 км, получаваме следното:

100 км пробег ≈ 15 лева или 5 (!) литра бензин A-95. Така, че в най-лошия случай един всеобщ електрически автомобил ще харчи 5 на 100.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР