Може ли да се предскаже с голяма степен на сигурност

...
Може ли да се предскаже с голяма степен на сигурност
Коментари Харесай

Признак за здрава връзка

Може ли да се предскаже с огромна степен на сигурност дали една връзка ще се развие в брак? Когато погледнат обратно сътрудниците, на които им е било писано да се оженят, помнят доста тъкмо върховете и падовете в своята връзка. Оказва се, че щастливите двойки нямат причина да се пробват и да крият своите проблем един от различен, с цел да се развиват напред дружно и като двойка. Като контрастност, тези двойки, които са били с несполучливи връзки, имат комплицирани мемоари за историята на връзката си, които не отразяват добре действителността на предишното им дружно.

Водещият създател на проучването, проф. Брайън Оголски, изяснява, че “На хората им харесва когато имат напредък като двойка. Ако нямат, вероятността е огромна връзката им да е несполучлива или небалансирана, най-малко досега. И в случай че няма действителен напредък, който да си напомнят, те изкривяват спомените си по този начин, като че ли е имало, с цел да получат психическо опрощение и да продължат дружно напред ”. Резултатите от проучването са пристигнали откакто от екипа на проф. Оголски са проучили 232 хетеросексуални двойки, които са имали връзка от най-малко две години. Всички участници са давали лична оценка за вероятността да се оженят всеки месец от проучването.

Обособили са се три разнообразни вида двойки. При една от групите връзките са се влошавали. При друга група връзките са останали в същото положение, в каквото са били и преди, а в третата група връзките са се подобрявали. При сътрудниците от последната група спомените за предишното на връзката им са били впечатляващо точни. Партньорите от първата група са били главно в положение на отричане за предишното си. А сътрудниците от втората група са се пробвали да изкривят спомените си по този начин, че да получат усещане за действителен напредък на връзката си.

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР