Може ли да се прави ала бала през машините за

...
Може ли да се прави ала бала през машините за
Коментари Харесай

МВР няма информация за ала бала с машините

Може ли да се прави но бала през машините за гласоподаване. Този въпрос сложи Ангел Георгиев от " Възраждане " по време на чуването в Народното събрание на вътрешния министър Калин Стоянов и шефката на ЦИК Камелия Нейкова за

Министър Стоянов изрази задоволството си от поставената тематика, като сподели, че Министерство на вътрешните работи ще извърши дълга си за почтен избор . Създадена е организация за недопускане на изборни нарушавания, стана ясно от думите му. Изготвен е проект с съответни виновни структури и периоди за осъществяване, по думите на Калин Стоянов. Сформирано е в състав Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Прокуратурата . Създадено е и особено географско приложение, което ще даде цялостна и всеобхватна картина на изборния развой. Върху картата на страната ще могат да се виждат проблематичните зони, сподели Калин Стоянов. В действително време ще се подава информация. Ще има засилено полицейско наличие в уязвимите места.
 Комисия ще нищи сигурността на машинното гласоподаване
Комисия ще нищи сигурността на машинното гласоподаване

По искане на Българска социалистическа партия

Стана ясно още, че Министерство на вътрешните работи ще обезпечава защита на предизборните събития на претендентите. Министърът изрази убеденост, че политиците имат непоносимост към изборните злоупотреби. Освен това, по думите на Калин Стоянов, ведомството ще пази изборните права на гласоподавателите.

За " но бала " Министерство на вътрешните работи няма информация.

Камелия Нейкова на собствен ред съобщи, че ограниченията за сигурност би трябвало да са на държавно равнище, а освен от ЦИК. Тя настоя за необикновен статут на машините за гласоподаване, както е с бюлетините . За сигурността на машинното гласоподаване се вършат редица инспекции, по думите на Нейкова.

Няма да се доставят нови машини за гласоподаване на локалния избор , стана ясно от коментара ѝ. Всички машини се съхраняват в частен склад, защото не е обезпечен държавен. При проблем с машините в деня на вота гласуването продължава с хартиени бюлетини, изясни шефката на ЦИК.
 Търсят нов програмен продукт, с цел да могат да се употребяват машините за гласоподаване на локалните избори
Търсят нов програмен продукт, с цел да могат да се употребяват машините за гласоподаване на локалните избори

ЦИК желае 14 дни за подготовка сред двата тура на вота наесен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР