Може ли да се ползва вибратор от бременна жена? Какви

...
Може ли да се ползва вибратор от бременна жена? Какви
Коментари Харесай

Могат ли бременните жени да ползват вибратор?

Може ли да се употребява вибратор от бременна жена? Какви са рисковете? Все отново, даже бременна, дамата си има потребности и стремежи, а здравето и удобството ѝ са преди всичко. Sexwell изяснява по какъв начин се трансформира женското тяло и половото предпочитание по време на бременност.
Бременност: първи триместър
През първия триместър е всекидневно дамата да намали или даже напълно да загуби либидото си. Причината е в трагичните промени, които претърпява тялото. Те реалокират фокуса от елементарните удоволствия в живота, т.е. секса и мастурбацията, към справяне с физическите неудобства като утринното гадене и прочувствените промени.
Бременност: втори триместър
През втория триместър при огромна част от дамите се следи възвръщане на либидото. Сутрешното гадене постепенно отслабва и дамите стартират да привикват с измененията в тялото си. Наблюдава се и увеличение на притока на кръв от кръста надолу, което прави интимните органи по-чувствителни.

Бременност: трети триместър
През третия триместър либидото на бременната жена още веднъж може да намалее. Коремът е станал по-голям, гърдите са подути и / или възпалени, постоянно се усеща възприятие на отмалялост, а от спомагателната тежест има и болки в гърба. Всичко това може да понижи половото предпочитание.

Важно е да се означи, че всички бременности са разнообразни и че дамите могат да имат разнообразни прекарвания и полови стремежи през другите тримесечия.

Бременност и секс играчки: Можете ли да употребявате вибратор, до момента в който сте бременна?

Както бе упоменато, в избрани моменти гениталният кръвопоток по време на бременност се ускорява. Какво значи това? Интензивни оргазми! Всъщност някои дами даже признават, че са претърпели най-хубавите си и най-лесно получени оргазми, до момента в който са били бременни. Други обаче считат, че стават прекомерно чувствителни, до степен непоносимост.

Много е значимо наблюдаващият ви доктор да удостовери, че приемането на оргазъм няма да навреди на вашата бременност.

Поддържайте вибратора си чист

Ако сте получили зелена светлина от експерт за потребление на секс играчки, значимо е да поддържате вибраторите си изцяло чисти по време на бременност (всъщност, това е добре да се прави винаги), като ги измивате преди и след приложимост.

Ако употребявате секс играчка, която не е почистена, има риск от разпространяване на бактерии. Използването на чисти секс играчки също оказва помощ за попречване на вагинални инфекции.

Използвайте деликатно своя вибратор по време на бременност

Бременните дами би трябвало да бъдат деликатни и много нежни по време на мастурбация. Хубаво е да се заобикаля дълбокото навлизане и вибраторите с остри ръбчета. Няма риск да увредите плацентата или бебето, това е просто защитна мярка, с цел да предотвратите възможен спомагателен дискомфорт.

При прилагане на вибратор е допустимо да се появят и крампи, които не са рискови, само че могат да причинят известна болежка, тъй че бъдете готови.

Кога е добре да не се употребява вибратор по време на бременност?

За дами, които имат затруднения като предлежание на плацентата, повече от един плод, инфекции на пикочопроводните пътища, цервикална уязвимост, ниско ситуирана плацента, вагинално кървене и опция за прибързано раждане, се предлага да се въздържат от потребление на секс играчки и секс като цяло. За да потвърдите тези диагнози и да получите съобразени с тях препоръки обаче, е значимо да посетите Вашия доктор.

Освен това би трябвало да сте по-щадящи с вибратора си през първия триместър, защото това е прозорецът, в който спонтанният аборт е най-голям. Това по никакъв метод не значи, че потреблението на вибратор по време на бременност непосредствено ще докара до импровизиран аборт. Просто човек би трябвало да бъде доста деликатен и да се увери, че всички играчки са почистени преди приложимост, с цел да не се провокира зараза.

Може ли оргазъм да провокира раждане?

Казват, че приемането на оргазъм може да провокира раждане. Това в действителност е правилно, защото оргазмът е тип контракция на матката. Най-добрият съвет е да вършиме всичко умерено и с благословията на наблюдаващия бременността доктор.

Въпреки че множеството дами не биха имали проблем да употребяват секс играчки или да вършат секс по време на бременност, постоянно се предлага да се консултирате с вашия персонален доктор, акушерка или гинеколог. Те ще дефинират положението на вашата бременност и в последна сметка ще бъдат тези, които могат да ви дадат зелена светлина, когато става въпрос за реализиране на полово наслаждение в този трогателен миг от живота ви!

Важно: Тази публикация не е равностойна на здравна консултация. Ако има опция да сте бременни, имате пейсмейкър, диабет, флебит или тромбоза, би трябвало да се консултирате с медицински експерт по отношение на риска от формиране на кръвни съсиреци, преди да употребявате каквито и да е персонални масажни артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР