Може ли да има няколко разновидности на коронавируса SARS-CoV-2 в

...
Може ли да има няколко разновидности на коронавируса SARS-CoV-2 в
Коментари Харесай

Вирусолог: Възможно е да се заразим с два щама на коронавируса

 Може ли да има няколко разновидности на ковид SARS-CoV-2 в тялото на един пациент едновременно, коментира вирусологът на Института " Гамалей " професор Александър Бутенко. 

Според него има описания, че по време на болестта при един човек се откриват разнообразни, вече изменени генетични разновидности на този ковид.

Той счита, че идентифицирането на огромен брой разновидности на SARS-CoV-2 е обвързвано освен със свойствата на този ковид, само че и с интензивността на неговото проучване. Поради тази причина, има известия за южноафрикански, английски и всевъзможни други варианти.

Според вирусолога е прекомерно рано да се реши дали съществуването на няколко разновидности на патогена Ковид-19 наведнъж в организма въздейства върху хода на болестта и успеваемостта на имунизацията. 

" Никой не може да каже в този момент дали това въздейства на тежестта на болестта и дали може да повлияе на успеваемостта на имунизирането на хора с лекарство, приготвено от вариантите през 2019 година Засега това е отворен въпрос ", споделя Александър Бутенко в изявление за радио " Sputnik ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР