Може ли да бъде върната интригата във Формула 1 и

...
Може ли да бъде върната интригата във Формула 1 и
Коментари Харесай

Хамилтън иска Формула 1 да стане физически по-тежка за пилотите

Може ли да бъде върната интригата във Формула 1 и още веднъж да има огромен интерес към надпреварите в спорта е главният въпрос, който стои пред най-престижната автомобилна конкуренция. Това беше запитан и международният първенец Люис Хамилтън преди уикенда за Гран при на Канада. Британският водач има своя рецепта за това по какъв начин Формула 1 още веднъж да стане забавна за феновете.

" Много хора споделят, че Формула 1 е станала скучна, нали по този начин. Всеки се пита по какъв начин може това да се направи и постоянно се приказва за смяната в разпоредбите, само че съгласно мен това не води до доста огромни разлики или повече конспирация. По-големите промени би трябвало да бъдат в неща разнообразни от правилника ", сподели петкратният международен първенец.

Според Хамилтън Формула 1 към този момент не е чак толкоз тежка от физическо естество за водачите.

" Мисля, че този спорт би трябвало да бъде по-тежък чисто физически. Да те изцежда като един маратон да вземем за пример, а в този момент не е по този начин. Има надпревари, в които се усещам чудесно след края на дистанцията и съм подготвен за още две или три надпревари подред ", изяснява водачът на " Мерцедес ". И прибавя: " Спортът просто не е задоволително тежък, тъй като виждаме от ден на ден млади момчета да влизат във Формула 1 без проблем. А това би трябвало да бъде спорт за мъже, за най-подготвените. "

Световният първенец даде за образец ерата с V-образните 12 цилиндрови мотори, когато водачите нямат хидравлична помощ на кормилната уредба.

" За страдание виждаме, че разпоредбите се оферират и одобряват от хора с пари и власт, а водачите нямат думата. Ние желаеме да участваме в тези диалози, тъй като имаме най-реалната преценка. "

Идеите на Хамилтън за смяна във Формула 1 включват и по-голямо расово и етническо многообразие в спорта. Според британеца, който е първият цветнокож водач в историята на Формула 1, е нужно да се направи нещо в тази посока.

" Формула 1 е спортът с минимум многообразие в света и мисля, че би трябвало да се направи нещо в тази посока. Нужно е всички хора да имат еднакъв късмет в живота. Ще бъде хубаво, в случай че повече хора от разнообразни раси или малцинства имат късмет да влязат в нашия спорт ", приключи британецът, който има четири победи в първите шест старта от началото на сезона.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (477)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР