Може ли човек, обявен от НАП за данъчен измамник, да

...
Може ли човек, обявен от НАП за данъчен измамник, да
Коментари Харесай

Рапърът Енчев е обявн от НАП за данъчен измамник, но фондацията му усвоява държавни пари

Може ли човек, разгласен от Национална агенция за приходите за данъчен лъжец, да усвоява десетки хиляди левове от страната за меко казано безумно звучащ план? Рапърът Георги Енчев, част от разпадналият се хип-хоп дует Румънеца и Енчев, образно потвърждава, че у нас няма невъзможни неща – стига да имаш верните контакти.
От началото на юни тази година, артистът е вписан в черния лист с неизрядните длъжници поради невнесени в хазната 6997 лева Малко преди този момент, там е изтипосана и компанията на Енчев „ Селект мюзик медия ”. Нейните отговорности са много по-големи - 37 790 лева Според финансисти, включването в описът на компании или жители е процедура отнемаща най-малко половин година. Първо посредством проверка се открива укриването на приходи, обороти или корист с Данък добавена стойност, а по-късно от Национална агенция за приходите няколко пъти молят нарушителя да се издължи непринудено. В случай, че компанията или физическото лице продължат да се вършат на разсеяни, се стига и до вписването в черния лист на данъчните.

Данъчната драма на рапъра явно не е охладила мераците му да смуче държавни пари. Докато Национална агенция за приходите го търси, с цел да си заплати, посредством фондацията си „ Георги Енчев ” рапърът кандидатства за финансиране от Националната стратегия за младежта 2021-2025 година, ръководена от спортното министерство. Макар и съвсем незнайна, програмата си слага много амбициозни цели: „ вложение в младежта (15-29 години) като важен обществен капитал посредством поощряване на интензивно включване на младежите, тяхната разпоредителност и осведоменост, неофициално обучение и образование, учене през целия живот, иновативност, творчество, взаимност и съпричастност ”. Каквото и да значи това.

Неясно дефинираните цели дават опция на куп едва известни фондации и сдружения да завоюват обилно финансиране за своите начинания. Бърз обзор на тазгодишните спечелили мъчно може да убеди, който и да е, че плановете им не могат с нещо значително да оказват помощ на младежите, само че пък грантовете от по 30-40 хиляди лева държавна пара си вървят. Фондация „ Георги Енчев ” да вземем за пример прибира 32 966 лв. за плана си „ Здраве – Ей! ”, стартирал в края на предходната седмица. С парите Енчев счита да запознае с „ изгодите от здравословния метод на живот, здравословното хранене, физическата интензивност и спорта ” 40 момчета и девойки, които се състезават за баскетболния клуб „ Вълци – Разград ”. Дали тъкмо спортистите имат потребност от това, очевидно не вълнува държавните служители, отпуснали парите.

Първата част от плана включва двудневен лагер навън. На него младежите ще се научат да палят огън, опъват палатка, стрелят с лък и месят самун. Следва 4-дневен курс, в които дребните баскетболисти ще схванат по какъв начин да разпознават рисковите фактори, които водят „ до утежняване на психологичното, прочувственото и физическото здраве ”. Третият модул по плана на фондация „ Георги Енчев ” ще разпространява опциите за упражняване на всеобщ спорт. Няма спор, че трениращите баскетбол 40 хлапета от Разград имат ужасна потребност от това! Ако не друго, на децата най-малко ще им остане загатна от спането на палатка, а рапърът ще си оправдае държавните пари.

Всъщност, това не е първият план на фондация „ Георги Енчев ”, чиито резултати са много съмнителни . През 2018 година музиканта сполучливо усвои 20 000 лв., отпуснати му от община Бургас с цел да провежда рибен фест. Речено, сторено. На уречената дата в центъра на града се появиха десетки сергии, предлагащи най-различни храни, единствено не и риба. Вместо морски блага, посетителите можеха да се нагостят със свински пържоли, чевермета, наденици, печени чушки, та даже и понички. Да бъдем почтени, след гневни въпроси от общинските служители на фестивала, въпреки всичко се появи и една мижава сергийка, предлагаща риба на скара. Друг е въпросът дали самите гости схванаха, че на умирисания от чеверметата площад се организира рибен фест. За наслада, излъганите фенове на рибата най-малко не се изпонатровиха. Часове преди откриването на фестивала инспектори от Агенцията по храните в Бургас бяха иззели десетки килограми развалени пържоли, които чиновниците на Енчев се канели да метнат на скарите.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР