Може ли авиацията в ЕС да спазва общите правила и

...
Може ли авиацията в ЕС да спазва общите правила и
Коментари Харесай

ЕП подкрепя реформите за единно европейско небе

Може ли авиацията в Европейски Съюз да съблюдава общите правила и ще направи ли това летенето по-екологично, а полетите по-точни? Депутатите в Страсбург гласоподаваха дали да поддържат предлагането на комисията за въвеждането на единното европейско небе. Какво съставлява промяната и кой и по какъв начин ще завоюва от нея? 

По-бързи, по-екологични и по-точни полети - задачата, която си слага промяната на разпоредбите за единното европейско небе. Проектозакон, който беше плануван още през 2013 година, само че поради Брекзит беше отлаган още веднъж и още веднъж. През март предходната година страните от Европейски Съюз реализираха неофициална сделка за новите правила за авиацията. 

Целта на Европейската комисия е въздушният превоз с изключение на да бъде по-ефективен за потребителите, да нанася и по-малко вреди върху природата. По гледище на Европейския парламент се организира изследване по какъв начин таксите, които и в този момент заплащат самолетните компании и притежателите на частни самолети, да ги насърчат да бъдат по-екологични. Например посредством потребление на най-краткия вероятен маршрут или прекосяване към по-чисто гориво, осведоми Българска национална телевизия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР