Може и вече да сме в месеца на виното и

...
Може и вече да сме в месеца на виното и
Коментари Харесай

Този коктейл е любим на много известна личност

Може и към този момент да сме в месеца на виното и любовта, само че за разлика от предходната седмица, която посветихме на напитката на боговете, тази ще разнообразим с коктейл. И макар че той не е въодушевен от Деня на Свети Валентин, е обвързван с друго и също настоящо събитие.

Тази седмица се раздадоха премиите Грами и както се очакваше, Тейлър Суифт отвя всякаква конкуренция. Тя завоюва грамофонче за албум на годината и стана единственият реализатор, който печели най-голямата премия на музикалната промишленост четири пъти в кариерата си.

И като се изключи че при приемането на премията си певицата изненадващо зарадва почитателите си с новината, че следва излизането на новия ѝ албум, те не престават все по този начин интензивно да се вълнуват от живота ѝ като цяло. Защото Тейлър Суифт е събитие освен на музикалната сцена, само че и отвън нея.

Така да вземем за пример безусловно всекидневно в западните медии излизат новини, свързани с връзката на певицата със спортиста Травис Келси. Едва ли не под лупа се следи всяко нейно излизане. А неотдавна научихме, че е посетила и ресторант Rye, покрай Канзас Сити, предава lifestyle.bg.

От The Washington Post пишат, че чиновниците там са издали една от обичаните питиета на Тейлър Суифт. И това явно е коктейлът French Blonde, който се твърди, че тя е поръчала няколко пъти за една вечер.

Въпреки че не е известен колкото Cosmopolitan (друг известно обичан коктейл на певицата), French Blonde несъмнено си заслужава вниманието ни. Защото е пресен и на цвят, и на усет, и също така е елементарен за подготвяне. Ето я истинската рецепта съгласно Delish.

Какво ни би трябвало:

- 15 мл ликьор от бъз, да вземем за пример St. Germain;

- 30 мл изсъхнал джин;

- 60 мл Lillet Blanc (вид аперитив);

- 60 мл сок от грейпфрут (препоръчително прясно изцеден);

- няколко капки битер лимон.

Какво ги вършим

В цялостен с лед шейкър слагаме всички съставки и разклащаме добре за най-малко 30 секунди. След това прецеждаме в коктейлна чаша, да вземем за пример за мартини. Наздраве!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР