Може и вече да сме декември, но това не ни

...
Може и вече да сме декември, но това не ни
Коментари Харесай

Българите на корта през седмицата: 5-11 декември


Може и към този момент да сме декември, само че това не ни пречи да имаме богато българско наличие на интернационално равнище и през тази седмица. Трите най-високоранкирани тенисистки ще вземат участие на мощни шампионати, а доста други родни гении ще опитат да запишат положителни резултати в ITF тура.

Виктория Томова – WTA 125 Анже

Сезонът за Виктория Томова продължава и през декември с присъединяване на шампионата в зала във френския град Анже. Ракета №1 на България е сложена под №7 в мощния шампионат. В първи кръг тя чака тенисистка отквалификациите, а по-късно би срещнала Маркета Вондрушова или Янина Викмайер.

Изабелла Шиникова, Гергана Топалова, Лия Каратанчева – W100+H Дубай

Три български представителки има в ITF шампионата в Дубай, който е от допустимо най-високата категория – награден фонд 100 хиляди $ и гостолюбие. И трите преодоляха първия кръг, което ги приближава на единствено една победа от място в главната скица.

Шиникова ще спори с №12 Екатерина Яшина, Топалова с №9 Мария Тимофеева, а Каратанчева ще има за противник №7 Катерина Бондаренко.

Габриел Донев, Янаки Милев – М15 Анталия

Габриел Донев ще стартира непосредствено от главната скица на шампионата на клей в турския курорт. Янаки Милев е №1 в квалификациите и към този момент преодоля един противник. Във втори кръг ще срещне Кристиан Тезари от Румъния. Ерик Владимиров загуби на старта.

Симон-Антони Иванов – М15 Мадрид

Симеон-Антони Иванов е седми по ранкинг измежду декларираните за шампионата на алено в испанската столица. Схемата се води от британеца Ян Чойнски, а Иванов чака своя чоп.

Беатрис Спасова, Лия Пенчева, Виктория Велева, Даря Великова – W15 Анталия

Беатрис Спасова започва от главната скица на женския шампионат в Анталия. Лия Пенчева, Виктория Велева и Даря Великова записаха победи в първия кръг на пресявките и имат потребност от по още два триумфа, с цел да влязат в същинската част от конкуренцията.

Даря Шаламанова, Виктория Лазарова – W15 Валенсия

Даря Шаламанова е пета по ранкинг измежду деклариралите присъединяване на шампионата на клей във Валенсия през тази седмица. 18-годишната Виктория Лазарова даде единствено гейм на Махин Куреши в първия кръг на квалификациите на същия шампионат. До главната скица я разделят още две победи, а във втори кръг я чака мач с №6 в схемата Силви Зунд.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР