Може и да свързваме супите с неприятни спомени от детската

...
Може и да свързваме супите с неприятни спомени от детската
Коментари Харесай

За сезона на грипа: Това е едва вкусна витаминозна бомба

Може и да свързваме супите с неприятни мемоари от детската градина, а в този момент да ги хапваме най-вече когато боледуваме, само че те въобще не трябва да бъдат подценявани.

Купата с благоуханен бульон и витаминозни зеленчуци сгрява душата, изключително в студените месеци. А и е чудесна, в случай че искаме да свалим непотребни килограми.

Когато отслабваме, е значимо да акцентираме хем на здравословни, хем на засищащи храни. Зеленчуците, без значение дали на салата или в чорба, сигурно покриват първия аршин, до момента в който втория - не чак толкоз. И все пак, когато подготвяме чорба с тях, можем да прибавяме и още една съставна част, с която да ни се получи по-засищаща и по-вкусна, написа LifeStyle.

Нека въпреки всичко уточним, че в случай че се стремим да сваляме тегло, супите въз основата на бульон са по-добрият избор спрямо крем супите.

А по отношение на съответната съставна част, с която да създадем супата си по-питателна, това е пилешкото месо. То е леко, има добра хранителна стойност и е много уместно за съчетаване с разнообразни зеленчуци.

В порция от 150 грама пилешко се съдържат цели 29 грама протеин. А това количество покрива тъкмо и рекомендацията на здравните специалисти за консумация на 25 до 30 грама протеин на хранене, с цел да поддържаме мускулната си маса, написа Eating Well.

В същото количество пилешко месо има и към 250 калории, което значи, че е напълно уместно за режим с калориен недостиг.

Не на последно място, похапването на пилешка чорба носи действителни изгоди за здравето ни, изключително в сезона на настинките и грипа. Само с пилешкото месо към този момент сме си обезпечили потребна доза цинк, който ни оказва помощ да засилим имунитета си. Но несъмнено, според от това какви други съставки добавим в супата, можем да я превърнем в същинска витаминозна " бомба ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР