Може и да се шокирате да научите, но зъбите не

...
Може и да се шокирате да научите, но зъбите не
Коментари Харесай

10 трика за грижи за зъбите, които ще ви спасят от зъболекаря

Може и да се шокирате да научите, само че зъбите не се поддържат от единствено себе си. Освен това са основни за здравето ви, а постоянно остават подценявани. Всъщност здравите зъби са ключът към положителното здраве. И това не е по никакъв начин инцидентно.

Трябва да се грижим добре за зъбите си. В последна сметка имаме единствено два чифта, а единия го губим до 12-годишна възраст. Вторият ни е до тогава, до момента в който се грижим добре за него.

Следните 10 трика за зъбна грижа могат да ви оказват помощ в никакъв случай да не срещнете ортодонт:

6. Мийте си зъбите преди лягане.

Миенето на зъбите два пъти дневно е значимо, само че в случай че би трябвало да избирате по някаква причина, направете го преди лягане. Сънят е времето, в което не преглъщате и не „ плакнете “ устата си. Следователно производството на слюнка е доста намалено. Всичко това усилва риска от сухота в устата и формиране на кариес.

В допълнение, доста хора, които си мият постоянно зъбите, позволяват неточност, като не отделят задоволително време за това. Две минути е абсолютният най-малко. Изплюйте всеки излишък от пастата. Изплаквайте постоянно, само че не и до момента в който четкате зъбите, тъй като по този метод изхвърляте целия флуорид.

7. Не забравяйте за конеца за зъби.

След като сте измили зъбите си, е желателно да минете и с конец. Между зъбите постоянно остават останки от храна, които с времето развиват бактерии и водят до проблеми. Четката не може да доближи на всички места, колкото и да се мъчите. Ако имате усложнения с потреблението му, помолете вашия ортодонт да ви покаже техника по какъв начин да почиствате зъбите си с конец.

Имайте поради, че към 40% от зъбната плака е точно сред зъбите.

8. Не натискайте прекомерно, до момента в който четкате зъбите.

В никакъв случай не прилагайте огромна мощ, до момента в който четкате зъбите си, тъй като в противоположен случай рискувате да травмирате венците, а по този начин зъбите ви ще станат прекомерно чувствителни. Електрическата четка би била подобаваща, тъй като тя има таймер и управлява силата на натиска. Не прекалявайте и с времетраенето на четкането, тъй като това също не е потребно.

9. Стискане на зъбите и скърцане

Стискането на зъбите и скърцането е сериозна работа. Ако скърцате със зъби, до момента в който спите, това заплашва зъбния ви гланц и подготвя зъбите към рушене. Възможно е да счупите някой зъб или нищо чудно да имате потребност от коронки напълно скоро. Силно ви предлагаме да спите с протектор и да се консултирате със зъболекаря си. Протекторът ще ви помогне да стискате силикона, вместо зъбите си. Помислете дали това не се дължи на стрес или различен психичен проблем.

10. Четкайте езика.

Много хора не обръщат никакво внимание на езика, когато стане дума за джука хигиена. Само че езикът е огромен разплодник на бактерии. Когато на го почиствате, това може да докара до неприятен мирис, а и други по-сериозни здравословни проблеми. Видът на един здрав език е: розов, без да има по себе си червени, бели или жълти сектори. С постоянно четкане елементарно е отстраните от езика мъртвите кафези и остатъците от  храна.

Към първата част ТУК.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР