Може и да няма фонтан на младостта, но може ли

...
Може и да няма фонтан на младостта, но може ли
Коментари Харесай

Похапвайте манго, за да изгладите бръчките

Може и да няма шадраван на младостта, само че може ли да има мангово дърво на живота? Изследователи от Калифорнийския университет в Дейвис споделят, че потреблението на задоволително количество от този плод може доста да понижи бръчките по лицето на дамите. Прекалената консумация обаче може да ги усили.
Проучването разкрива, че дамите с по-светла кожа, които ядат по половин купичка манго четири пъти седмично, имат 23-процентно понижаване на бръчките в границите на два месеца. След четири месеца се следи 20-процентов спад в мимическите бръчки.
Подобно на други оранжеви плодове и зеленчуци, плодовете на мангото са цялостни с бета-каротин и съдържат антиоксиданти, които се борят с клетъчните увреждания.
„ Това води до доста усъвършенстване на бръчките “, споделя водещият създател Вивиен Фам в университетско издание.
Докторантът обаче намира един минус в силата на плодовете срещу стареене. Очевидно прекалено много манго не е толкоз потребно.
„ Жените, които са изяждали купа и половина манго за същия интервал от време, са забелязали увеличение на бръчките. Това демонстрира, че въпреки и мангото да е потребно за здравето на кожата, прекалено много от него може да не е “, сподели Фам.
Авторите на проучването считат, че казусът може да е в огромното количество захар, което поема тялото. Екипът към момента се пробва да разбере точната причина за появяването на бръчки.
Проучването изследва 28 дами в постменопауза с по този начин наречената „ кожа на Фицпатрик “ вид II или III. Това премерване на пигмента на кожата дефинира по какъв начин кожата на човек ще реагира на ултравиолетова светлина. Типове II и III или човеци със светла кожа са склонни да изгарят по-лесно на слънце.
Изследователите разделили участничките в две групи. Едните са яли купа и половина манго, другите по половин четири дни в седмицата в продължение на четири месеца. След това екипът оценил бръчките на всяка жена благодарение на камера с висока разграничителна дарба.
„ Системата, която използвахме за разбор на бръчките, ни разреши не просто да ги пресъздаваме, само че и да ги изчислим и измерим “, изяснява Робърт Хакман, професор в катедрата по хранене. „ Това е извънредно тъкмо и ни разреши да осезаем освен появяването на бръчки или това, което окото може да види. “
Тези изображения, разглеждащи тежестта, дължината и ширината на фините, дълбоки и появяващи се бръчки, разкриват, че участничките, изяждащи половин купа манго, са имали усъвършенствания във всяка категория. Една от вероятните аргументи за това, споделя Фам, е позитивният резултат на каротеноидите - оранжеви или червени растителни пигменти.
Изследването също по този начин открива, че фитонутриентите, противовъзпалителни химикали в растенията, могат да оказват помощ на тялото да построи повече структурни протеини, наречени колаген.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР