Може и да не знаете, че портокаловата кора е незаменима

...
Може и да не знаете, че портокаловата кора е незаменима
Коментари Харесай

Пет ефективни приложения на портокаловата кора

Може и да не знаете, че портокаловата кора е незаменима в всекидневието, медицината и козметиката. В този случай, могат да се приложат десетки способи за нейното потребление: могат да се подготвят първокласни десерти, пикантни месни ястия, лечебни маски и ексфолиант. Сред останалите й предопределения са:
1. Подходяща за намаляване
 Портокаловата кора е не по-малко скъпа от самия плод Портокаловата кора е не по-малко скъпа от самия плод
През зимата портокалът е един от най-консумираните плодове. Много хора обичат сочните ароматни плодове с нежна и слънчева плът, само че кора...
Кората от бял портокал има прелестен усет. Тя е лишена от характерната мъка, тъй че може да се употребява за намаляване. Съдържа пектин, който понижава апетита, усъвършенства храносмилателните процеси, контролира метаболизма и функционалностите на стомашно-чревния тракт.
2. Бори се с неприятния холестерол
Кората съдържа огромно количество хранителни субстанции, които имат позитивен резултат върху положението на кръвта и намаляват равнищата на холестерола. Употребата ѝ прочиства кръвоносните съдове, понижава риска от атеросклероза, диабет вид 2, инсулт, инфаркт и усъвършенства цялото положение на организма. 
3. Помага за превъзмогване на настинки
Използването на портокалова кора усъвършенства имунитета и настроението. Благодарение на антиоксидантите можете елементарно да преживеете студения интервал, когато хората нямат задоволително слънчева светлина и микроелементи. Ако не сте съумели да избегнете настинката, признаците на грип и остри респираторни инфекции се смекчават благодарение на цитрусите.
 Рецепта за прелестен портокалов кекс, която би трябвало да опитате Рецепта за прелестен портокалов кекс, която би трябвало да опитате
Празниците минаха, само че това не значи, че би трябвало да спрем да се глезим. Самият кекс е прелестен за всяко време от деня, тъй като не е тежък...
4. Влияе на дишането
Етеричните масла улесняват дишането при астма и други белодробни проблеми. Те съвършено почистват белите дробове, имат успокоителен резултат, поддържат дихателната система в добра форма и се борят с последствията от настинките.
5. Има удобен резултат върху положението на устната празнина
Портокаловата кора работи благотворно влияние върху зъбния гланц не по-лошо от скъпата избелваща паста. Ефектът се реализира, в случай че всекидневно разтривате зъбите си с нея. Този метод за поддръжка на устната празнина е дал отличен резултат за съществуване на приятна миризма в устата. Витамините А и С укрепват зъбите и венците, предотвратяват развиването на инфекции и възпаления.
Вероятно към този момент ще се замисляте преди да посегнете да изхвърляте кората от портокала, който сте изяли или сте създали на сок. Няма да сбъркате, в случай че я настържете и я прибавите в маската за лице, която сте приготвили. Не забравяйте, обаче, че преди да я употребявате за каквото и да било, би трябвало да я почистите усърдно със сапун и студена вода. Така ще премахнете веществата, с които се обработват цитрусовите плодове, с цел да могат да устоят толкоз дълго на преместване и предпазване в складовете на магазините.
 Забранен химикал в портокали от Турция откри инспекция Забранен химикал в портокали от Турция откри инспекция
Забранен у нас химикал от ноември е открит в портокали с генезис - Турция. Окава се, че в същите има и два инсектицида над допустимите...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР