Може и да не сте попадали на поемата на американската

...
Може и да не сте попадали на поемата на американската
Коментари Харесай

Синтия Никсън, Girls. Girls. Girls., Be A Lady They Said и огромния натиск, с който се сблъскват жените

Може и да не сте попадали на поемата на американската авторка Камил Реинвил от 2017 година, озаглавена " Be A Lady They Said " ( " Бъди дама, споделят " ), само че няма по какъв начин да не сте видяли видеото, оповестено от списание Girls Girls Girls тази седмица, в което Синтия Никсън ( " Сексът и градът " ) чете точно написаното от Камил.

В клипа актрисата изпраща обръщение за компликациите пред една жена в днешно време. Противоречията в налаганите от обществото правила изпъкват толкоз мощно, когато са изброени поредно, че карат всички ни да се замислим. Заедно с това те слагат въпроса за какво въобще би трябвало да бъдат налагани " на една дама ".

" Не показвай раменете си. Прикрий се. Остави нещо на въображението. Облечи се непретенциозно. Не бъди изкусителка. Мъжете не могат да се управляват. Мъжете имат потребности. Изглеждаш старомодно. Отпусни се. Покажи малко кожа. Изглеждай секси. Прекално си облечена. Прекалено си съблечена. Бъди дама, споделят ", с тези думи стартира видеото.

Часове след публикуването на клипа, той беше споделен хиляди пъти и провокира доста реакции поради феминисткото си обръщение. Послание, което подлага на критика обществени правила, сред които и тази дамите да би трябвало да преценяват външния си тип с това, което изискват мъжете към тях.

" Заличи стриите. Стегни корема. Увеличи устните. Сложи ботокс на бръчките. Изглеждай естествено. Бъди себе си. Бъди същинска. Бъди уверена. Стараеш се прекомерно доста. Мъжете не харесват девойки, които се стараят прекомерно доста ", продължава да изрежда Синтия Никсън.

Борбата за тъждество сред половете не е непозната на Синтия Никсън, която е дейна защитничка и на правата на хомосексуалните и други публични дела. Може би и по тази причина думите, написани от Камил Реинвил, имат още по-силно и въздействащо обръщение, изречени от нейните уста.

" Не излизай самa. Не осъществявай контакт с очите. Не изглеждай лесна. Не привличай вниманието. Не закъснявай. Не прави мръсни смешки. Не се усмихвай на непознати. Не излизай през нощта. Не вярвай на никого. Не казвай " да ". Не казвай " не ". Просто бъди дама, споделят ", приключва послането си Синтия Никсън. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР