може да започне да прилага руската ваксина срещу КОВИД-19 Спутник

...
може да започне да прилага руската ваксина срещу КОВИД-19 Спутник
Коментари Харесай

Словакия може да започне ваксинация със Спутник V от май месец

може да стартира да ползва съветската ваксина против КОВИД-19 Спутник V при започване на май, разгласи през днешния ден словашкият министър председател Едуард Хегер.
На 1 март в страната дойдоха 200 хиляди дози от имунизацията. Впоследствие министър председателят Игор Матович беше заставен да подаде оставка поради договорката, защото не беше уведомил за нея съдружните си сътрудници, които се опълчиха на потреблението на ваксина, нерегистрирана за приложимост в Европейски Съюз. Освен това словашкият лекарствен регулатор изрази подозрения в качествата на препарата. Затова към този момент близо два месеца съветските ваксини стоят на склад, написа.
 Само клиенти с негативен тест в магазините в Словакия Само клиенти с негативен тест в магазините в Словакия
Словакия ще отвори магазините с стеснен потенциал от идната седмица – единствено за клиенти с негативни проби - като част от...
Миналата седмица Русия упрекна Словакия в нарушавания на контракта и изиска да й бъдат върнати доставените дози. Словашките управляващи обаче дадоха за разбор съветската ваксина в лаборатория в Унгария - единствената страна в Европейски Съюз, която употребява Спутник V. " Процесът би трябвало да продължи през идващите седмици и позволявам, че при започване на май имунизацията ще стартира ", сподели словашкият министър председател на конференция в Прага, където е на посещаване. По думите му мнозина словашки жители желаят да се имунизират точно с съветската ваксина, тъй че тя е нужна за реализиране на задачите на имунизационната акция в Словакия.
По данни от през вчерашния ден в 5,5-милионната страната най-малко една доза са получили 900 575 души, от които 319 349 - и втората, отбелязва Ройтерс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР