Може да ти се скъса сърцето от мъка, когато преливаш

...
Може да ти се скъса сърцето от мъка, когато преливаш
Коментари Харесай

Какво да правите, ако детето предпочита единия родител

Може да ти се скъса сърцето от тъга, когато преливаш от деликатност и любов към детето си, само че то искрено избира компанията на другия родител. Да знаете, че не сте сами в тази сложна обстановка. Има няколко неща, които може да ви оказват помощ да имате по-голяма роля в живота на дребното. Ето нашите 7 съвета към вас:

1. Опитайте се да разберете на какво се дължи това държание.

Ако прекарвате доста време с детето си, е допустимо да му се желае да навакса след това с другия родител. Вероятно приема за даденост вашето наличие. Но може да сте „ жертва “ и на противоположния случай – детето да избира да бъде с родителя, с който прекарва повече време, тъй като се усеща по-сигурно. За да се справите с това, двамата с колегата си може да опитате да прекарвате по равно време с детето си.  

2. Помнете, че това е единствено краткотрайно.

Малките деца постоянно избират единия родител пред другия. Това е техният метод да показват самостоятелност. Детето ви желае да има свободата да взима лични решения. Ако да вземем за пример майката е тази, която чете приказки всяка вечер, е напълно естествено да избира нейната компания вечер. Затова, в случай че не сте „ обичаният “ родител на детето си в избрана област, това въобще не значи, че не ви обича.

И още нещо: за дребните е мъчно да осмислят обичта си към двама души по едно и също време. Нито могат да обичат по равно. Просто по този начин е организиран мозъкът им. Обикновено са по-привързани към майката в един миг, а в различен – към бащата. Затова дайте на детето си малко време и си повтаряйте, че това е просто интервал, който е надрасне.

3. Владейте страстите си.

Ако желаете да извършите нещо дружно с детето си, само че то избира да го направи с другия родител, е напълно обикновено да се чувствате засегнати и отхвърлени. Само че не забравяйте, че си имате работа с дребен човек, който не осмисля нещата по този начин, както огромния. Не е подходящо да се сърдите или да му се карате за желанията му. В взаимозависимост от възрастта му може да се опитате да му обясните за какво това ви кара да се чувствате тъжни, само че никога не ставайте прекомерно прочувствени. Малкото дете едвам се оправя със личните си усеща, а какво остава, в случай че би трябвало да утешава майка си да вземем за пример.

4. Проявявайте състрадание.

Понякога децата отхвърлят помощта от единия родител, тъй като другият се оправя по-добре. Възможно е този отвод да бъде съпроводен с ред сълзи и ред сополи. Със сигурност сходно държание може да ви изкара отвън нерви. Но тук е ключът към оправянето със обстановката. Съгласете се с детето и му кажете, че го разбирате и знаете по какъв начин се усеща. Обяснете му, че ще му помогнете и го помолете да ви разреши да го извършите. 

5. Припомняйте си какъв брой сте значими и скъпи.

Дори в случай че мощно ви нервира и разстройва, когато детето избира другия родител пред вас, никога не си мислете, че вие не се справяте. Предпочитанията на дребното дете сигурно не се основават върху размишления кой е по-добър родител. Помислете дали другият родител не му разрешава повече неща.

6. Поставяйте граници.

Може да ви се желае да отпуснете малко разпоредбите, с цел да ви харесва повече дребното, само че не го правете – в името на възпитанието на детето. Също по този начин е доста значимо да не сте вие единственият родител, който споделя „ не “ на всяка волност.

7. Споменавайте положителните страни на другия родител.

Обръщайте внимание на позитивните качества на другия родител, когато сте сами с детето. По този метод ще го накарате да се почувства умерено да споделя повече с вас. Можете също по този начин да го попитате какво харесва у вас и какво му е прелестно да прави с вас.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР