Може да сте спокоен, че съм съпричастен, увери ресорният министър

...
Може да сте спокоен, че съм съпричастен, увери ресорният министър
Коментари Харесай

В МРРБ се колебаят свлачище или ерозия руши алеята в Сарафово

Може да сте спокоен, че съм съпричастен, увери отрасловият министър след въпрос на бургаски народен представител

В районното министерство се двоумят дали пропадането на крайбрежната алея при бургаския кв. „ Сарафово “ се дължи на свлачище или елементарна ерозия. Това стана ясно от отговор от трибуната на Народното събрание на отрасловия длъжностен министър Иван Шишков по реда на парламентарния надзор във вторник.

Въпрос му зададе бургаският народен представител от ГЕРБ-СДС Андрей Рунчев.

Общината няма право да прави никакви интервенции на това място, тъй като то е обществена държавна благосъстоятелност. Може само да обезопасява пътя и да алармира на виновните институции, посочи Рунчев и попита Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) планува ли отпущането на средства за незабавното подсилване на сектора и неговото възстановявяне.

Министър Шишков напомни, че е, видял е казуса и е поел ангажимент да направи всичко допустимо за разрешаването му. Бил в контакт и с кмета на Бургас Димитър Николов.

„ Може да сте спокоен, че съм съпричастен да намерим метод, по който да се помогне на Бургас, с цел да може да се реши този проблем. Колегите сега имат съмнение дали съставлява свлачище или просто е ерозия , която се провокира от морските талази, само че това ще бъде конкретизирано – каква е повода за това, което видях и аз с очите си и да забележим по кой метод... Първо би трябвало да установим каква е повода , какво всъщност е това събитие, което следим и съгласно това да намерим метода , един път юридически, и повторно, несъмнено, и чисто строителен, да забележим да се вземе решението по какъв начин да бъде направено “, сподели Шишков. Преди това той посочи и какъв брой е вложила страната в региона през последните 20 години.

В имитация Андрей Рунчев благодари за отговора. Той уточни, че в действителност е доста значимо да се подхващат бързи дейности , защото секторът продължава да се разрушава.

„ Това е място, което посещават доста жители освен през топлите месеци, там се върви и на разходка, за спорт, на плаж, вървят рибари, само че също по този начин е и единствената крайбрежна връзка сред Бургас и квартал „ Сарафово “. И в действителност задължението на Община Бургас беше незабавен, защото още на идващия ден имаше сесия на Общинския съвет. Г-н Николов вкара изключителна докладна и бяха гласувани с авансово осъществяване средства в размер на 40 000 лева за проучвателни и планови действия . Така че ние в действителност се надявам дружно с страната да решим този въпрос и от пролетта-лятото да може напълно умерено да се минава “, сподели господин Рунчев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР