Може да сме едва в средата на февруари, но годината

...
Може да сме едва в средата на февруари, но годината
Коментари Харесай

Метавселената няма да спаси Зукърбърг и компаниите му - поне не и сега

Може да сме едвам в средата на февруари, само че " годината на успеваемостта " за Meta и Марк Зукърбърг е в разгара си. След като редуцира хиляди чиновници и се сблъска с няколко следващи тримесечия на незадоволителни финансови резултати, той и висшият мениджмънт на Фейсбук, Instagram и WhatsApp би трябвало съществено да обмислят идващите си стъпки в един бизнес, в който онлайн колосът зависи от милостта на други играчи като Apple, написа в собствен материал Business Insider.
 Зукърбърг разгласи
Зукърбърг разгласи " година на успеваемостта ", акциите скочиха с 20%

Meta надмина упованията на анализаторите, само че провокациите занапред предстоят

Ябълката на раздора

Фейсбук и компания печелят милиарди от реклама. Бизнесът влага в платформите поради извънредно прецизните благоприятни условия за таргетиране на аудиторията - интегрираната екосистема на Meta разрешава всяка интеракция на потребителите да се записва, мери и вкарва отстрани - дори и да е отвън обществената мрежа. Или най-малко до наскоро беше по този начин.

От 2021 година Apple промени доста заложените в операционната система iOS политики във връзка с следенето на потребителското държание. Въпреки митингите на Meta, за компанията стана доста по-трудно да насочва верните реклами към основната си публика - употребяващите iPhone и iPad са милиони, а също така са и хора с висок приход.
 Фейсбук гневна на Apple: Няма да може да следи потребителите на iPhone отвън обществената мрежа
Фейсбук гневна на Apple: Няма да може да следи потребителите на iPhone отвън обществената мрежа

Компанията на Зукърбърг се притеснява, че голям брой от потребителите ще откажат да бъдат следени, в случай че имат такава опция

Към днешна дата измененията са коствали единствено на Meta милиарди долари - още преди внедряването им прогнозата на компанията беше за 10 милиарда вреда.

Не единствено това, само че изпълнителният шеф на Apple Тим Кук неведнъж е подлагал на критика Фейсбук за бизнес модела му и е определял поверителността на персоналните данни като човешко право.
 Snap, Фейсбук, Twitter и YouTube губят $10 милиарда поради Apple
Snap, Фейсбук, Twitter и YouTube губят $10 милиарда поради Apple

Промените в поверителността на iPhone изтрива част от рекламните им доходи

Както означават анализатори, до момента в който Meta зависи от iOS, във всеки един миг Apple може да създадат още някоя смяна и по този начин да вкарат компанията в още по-сложна обстановка.

Какво няма да помогне скоро

Докато рекламният бизнес на Meta наподобява най-малкото изправен пред провокации, Марк Зукърбърг продължава да гледа към виртуалните светове на метавселената.
 10 огромни вложители в Meta губят $211 милиарда, поради лудостта на Марк Зукърбърг
10 огромни вложители в Meta губят $211 милиарда, поради лудостта на Марк Зукърбърг

Те са изгубили даже повече от шефа на компания

Това не е лишено от логичност - една напълно нова платформа би отворила самобитен " път за бягство " на Meta от сегашната обстановка на онлайн пазара. " В подтекста на търсенето на идната огромна изчислителна платформа, те желаят да са по-нагоре по веригата: желаят да вземат участие на ниво " Софтуер ", желаят операционната система, само че и също така хардуерът да е техен по метода, по който е всичко това при Apple ", разяснява пред BI анализаторът Марк Шмулик.

Проблемът тук е дали упоритостите на Meta и Зукърбърг ще се трансфорат в действителност. До момента метавселената към момента не се е оформила като потребителски артикул, като и софтуерът, и устройствата оставят още доста да се желае. Не може и да се каже изрично, че точно визията на компанията за бъдещето на потребителските преживявания е тази, която ще се наложи през идващите години - а в нея са вложени милиарди.

Какво ще помогне в този момент

На Meta ѝ би трябвало нова тактика за цифрова реклама, в случай че желае да оцелее, изрично е онлайн изданието.

През последната година без доста звук компанията работи по нови и по-добри принадлежности за рекламодатели, които не зависят от следенето на потребителите. Прилага се и изкуствен интелект, който да оказва помощ при планирането на акции. Важно е обаче да се види повсеместен метод в новата обстановка, а не просто опит да се заобиклят съответни проблеми.

" Тази тактика би трябвало да продължи. Тази година ще е значима за Meta точно по линия на основаването на по-добри принадлежности, които понижават рисковете, свързани с Apple. Това е огромна година за тях, тъй като работят крепко, само че към момента не са постигнали резултата ", акцентира анализаторът Джин Мюнстър от Loup Ventures.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР