Може да се търси някакъв вид символизъм. Вчера станаха кръглите

...
Може да се търси някакъв вид символизъм. Вчера станаха кръглите
Коментари Харесай

Политологът Стойчо Стойчев: С вчерашната пресконференция Борисов може би напомни на Кирил Петков, че му дължи нещо

Може да се търси някакъв тип символизъм. Вчера станаха кръглите 2 години от ареста на Бойко Борисов, с конференцията може би се подсети на Кирил Петков, че дължи нещо на съдружния си сътрудник сега. Това разяснява политологът Стойчо Стойчев в изявление за бТВ.

Пресконференциите и на ГЕРБ, и на ПП-ДБ, съгласно него са били „ много объркващи “. „ Установих, че съглашение има и те много детайлно са го разписвали. Стана ясно, че и ГЕРБ, и Политическа партия са подготвени да го подпишат, само че никой не го подписва. Очевидно се опря и до арбитърството на президента “, добави той.

Според Стойчев разновидността за предварителни избори не е за занемаряване. „ Може да се окаже по-добрият вид и за едните, и за другите “, уточни той.

„ Тези среднощни конференции напрегнато, опънати лица, четири дами в черно, обезпокоени мъже, които си отправяха някакви послания. От едната страна стояха ГЕРБ, които твърдяха, че са съгласни на всевъзможни министри, безусловно за правосъдна промяна, срещу корупцията, желаят мир за целия свят, както миските на Мис „ Вселена “ изясняват. От другата страна Политическа партия обясниха, че казусът въобще не са министрите, а съглашението “, заключи журналистът Йово Николов.

Според него, основното при договарянията е Законът за правосъдната власт и регулаторите. „ Има 3,4 точки, по които сигурно има различия. Едното е Законът за правосъдната власт. Има едни точки, които напълно трансформират метода на администриране на правосъдната власт, те ще нарушат монопола на Движение за права и свободи в правосъдната власт от позиция на въздействието, което Пеевски има във Върховен административен съд, Висш съдебен съвет, към този момент и във Висшия прокурорски съвет. Вторият значим въпрос е регулаторите. При ръководството на Борисов видяхме по какъв начин се използват: „ разкъсайте тези от инспекции “. Също и скандалната договорка през Комисия за защита на конкуренцията за „ Булсатком “. Изобщо не съм сигурен, че Борисов непринудено ще съобщи властта за метода, по който ПП-ДБ желаят да бъдат номинирани претендентите “, разяснява Николов.

„ Ако въпросът беше някакъв боязън, през днешния ден имаше и апели от Пеевски. Ако той е заинтригуван да резервира монопола си, за какво ще става новият кръстник на бъдещето ръководство? “, опонира му Стойчо Стойчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР