може да се превърне в истински непоносим проблем през зимата.

може да се превърне в истински непоносим проблем през зимата. ...

3 маски за суха и лющеща се кожа.


може да се превърне в истински непоносим проблем през зимата. Тя започва да се лющи, да предизвиква раздразнения и зачервявания, усещане за опъване, които могат да ви накарат да изпитвате силен дискомфорт.

Едно от най-важните неща за сухата и лющеща се кожа е хидратирането и доброто подхранване. Можете да подарите тези важни неща на кожата си, като прилагате подходящите за целта маски за лице.Ето и някои рецепти за суха лющеща се кожа, с които да облекчите сухотата и да стимулирате регенерирането на кожата през зимата.

Маска с банан, сода и мед
½ банан, обелен; 1 чаена лъжица мед; 1 супена лъжица сода.
Намачкайте банана добре. Добавете останалите съставки и разбъркайте до получаване на гладка смес. Нанесете върху почистена и суха кожа. Оставете да подейства 30 минути и изплакнете с хладка вода. Маската се бори със сухотата, балансира кожата и има противовъзпалителен ефект. Подходяща е и при по-мазна кожа, като предотвратява поява на черни точки.Маска с , мед и кисело мляко
1 чаена лъжица куркума; 1 чаена лъжица мед; 1 супена лъжица кисело мляко.
Смесете всички съставки и разбъркайте добре, докато се разтворят. Нанесете върху чиста и суха кожа. Оставете да действа 30 минути преди да изплакнете с хладка вода. Маската намалява зачервяването на кожата, има противовъзпалителен и антимикробен ефект, подхранва и хидратира в дълбочина.Маска с авокадо, и зехтин
½ авокадо; 1 чаена лъжица зехтин; 1 чаена лъжица гел от алое.
Смесете съставките. Разбъркайте добре и приложете върху чиста и суха кожа. Оставете да действа, докато маската изсъхне. След това измийте добре с хладка вода. Маската е богата на витамини С и Е, които са много важни антиоксиданти за кожата. Има противовъзпалително действие. Хидратира в дълбочина и предпазва от вредното влияние на сухия въздух през зимата.

Източник: az-jenata.bg