Може да се очакват безплатни срещу в Европа в края

...
Може да се очакват безплатни срещу в Европа в края
Коментари Харесай

Околийски: Безплатни ваксини за Европа, бърз тест за Африка

Може да се чакат безвъзмездни против в Европа в края на тази година и при започване на другата. Това разяснява пред BTV доцент, представляващ Световната здравна организация у нас.
„ Тази ваксина ще бъде създадена в задоволителни количества, че да бъде експортирана до обособените страни и да задоволи най-неотложните потребности за най–нуждаещите се – здравният личен състав, хората с хронични болести и по-късно малко по малко за популацията “, добави представителят на СЗО у нас.

Според него втората вълна следва: " Чакаме втора вълна на COVID-19, България не е измежду най-тревожните страни, само че след платото може да последва внезапен скок през есента на болни, добави Околийски.
Той разясни, че в организацията са си дали сметка, че в действителност мащабът на пандемията е по-голям в сравнение с демонстрира статистиката. Една от аргументите е и фактът, че в по-бедните страни не се вършат задоволително проби, поради цената им, изясни той.
Затова нови, които СЗО ще достави за страни в. За да се прави скрининг на по-големи групи, което е стъпка в битката с ковид. Затова по-бедните страни ще получат 120 млн. от тези проби. Те ще се доставят от две компании, производителки. Тестовете имат цена, която постоянно не може да бъде платена от тези страни, изясни той.
 COVID-19: Спорни въпроси от родители и отговорите им COVID-19: Спорни въпроси от родители и отговорите им
Пандемията от ковид подложи на тестване освен здравната и просветителната система в страната, само че и всички родители и работещи...
Хората се нуждаят от съответна и точна информация, изключително когато изключително обществените медии са изпълнени с подправени вести, съобщи специалистът. Затова той поддържа и връщането на брифингите един път седмично в четвъртък.

 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР