Може да се очаква взаимодействие на АБВ с БСП на

...
Може да се очаква взаимодействие на АБВ с БСП на
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Правим стъпки за взаимодействие с БСП на местните избори

Може да се чака взаимоотношение на АБВ с Българска социалистическа партия на локалните избори. Правят се съществени стъпки в тази посока и има сериозна опция в значително общини да се печеливши решения. Това съобщи в " Още от деня " водачът на АБВ Румен Петков.

На въпрос дали се чака взаимоотношение сред АБВ и Българска социалистическа партия на идните локални избори Румен Петков отговори утвърдително.
Румен Петков: Мисля, че да и се вършат съществени стъпки в тази посока. Това е огромна опция левицата да се върне на сериозната карта на локалното самоуправление. За първи път от основаването си левицата няма регионален кмет и това е доста неприятно. Мисля, че има сериозна опция в значително общини да намерим мощни, пешеливши, положителни преди всичко за жителите, решения. Всичко е въпрос на диалози.
Името " Коалиция за България " няма да остане за локалните избори, тъй като не във всички общини има регистрирани всички партии от обединението.

Според Румен Петков президентът с право наложи несъгласие на текстове за безлимитното финансиране на партиите от страна на бизнеса. Но е неточност, че не е наложил несъгласие върху финансирането от 1 лев.

" Защото по този метод ние като страна споделяме, скъпи политици и партии, продавайте се съгласно силите и тежестта си ", сподели Петков.
АБВ ще оцелее мъчно с понижените дотации, тъй като се финансира от членове и симпатизанти от членския импорт и доброволни дарения на тези, които имат по-големи благоприятни условия.

" Аз съм обезпокоен от финансовото ни положение, само че то не е мотив за драма. Виждам сила в хората и както се споделяше в онази ария - " Не всичко е пари приятелю ", сподели Петков.
Като някогашен вътрешен министър Румен Петков разяснява и пробива в Национална агенция за приходите, където съгласно него не е провеждана систематична работа по надзор и по гарантиране на успеваемостта.
" Очевидно е, че част от хората, които персонално носят отговорност, са се издънили, явно е че казусът е систематичен. Но би трябвало да сме наясно, че такива издънки стават и във всички страни ".
Петков не приема извинението на финансовия министър, тъй като по думите му опрощение без носене на отговорност не става.

По отношение на договорката със Съединени американски щати за изтребителите F-16 Румен Петков съобщи, че висят няколко въпроса и ще ще платим доста повече.

Румен Петков: Парите са несравнимо повече, които ще платим. Ние ще пратим големи пари за аварийните елементи, тъй като те са от страни отвън Европейски Съюз и ще плащаме мита. Договори се едно окастрено въоръжение - 12 ракети. Никой не споделя какъв брой ще платим за поддръжката за ремонта, за възобновяване, за гарантирането на летателните качества на в този момент употребяваните самолети и МИГ и СУ. И нещо, което не знам за какво не се разяснява от специалистите - разликата в заплащането на летателните часове за 20 водача за тези машини отива на към 8 млн. $ годишно за F-16 допълнително спрямо европейските самолети. Тези пари ще ги плащаме ние. От тези въпроси се бяга. Генералният въпрос е - тази година би трябвало да завърши стратегическият обзор на националната сигурност и защитата - за какво не чакаме да завърши и да вземем решение. Бягаме пред вятъра. Аз доста се тревожа, че най-после цената на тези 2 млрд и 640 млн. може да се окаже една фотография на нашия министър председател с президента Тръмп. Това ще бъде най-скъпата фотография в историята не на България, а не света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР