Може да се нарече неглижиране и некомпетентност. Ако се разглежда

...
Може да се нарече неглижиране и некомпетентност. Ако се разглежда
Коментари Харесай

Зам.-министърът на енергетиката: Финансовото състояние е меко казано тежко

" Може да се назова неглижиране и непросветеност. Ако се преглежда в подтекста на сходни на нашите страна енергийни сдружения, може да се види по какъв начин други страни са се справили много по-успешно от нас. Визирам това, че държавните енергийни сдружения даже в Румъния сега са едни от най-големите вложители даже в зелена сила. Нашият Български енергиен холдинг е с голяма задлъжнялост ", изясни той.

По думите му сполучливите сдружения се употребяват, с цел да кърпят дупките в губещите.

" Цената на излъчванията е нещо, което е ясно откогато е основан пазара за въглеродни излъчвания, заради тази причина хората, които ръководят рационално енергийната система мислят дълготрайно. Не се закупуват излъчвания от през днешния ден за на следващия ден. Дори в случай че нужните въглеродни излъчвания за системата бяха закупени една година по-рано, загубата на системата щеше да е със стотици милиони по-малко колкото е в този момент. Няма мислене и тактика за развиване ", означи Николов.

Той цитира синдикален представител, съгласно който за последните 10 години не е забит един гвоздей в енергетиката.

Според него не може да има шоков резултат върху " Топлоелектрическа централа Марица 2 " и върху целия район. " Ще се опитаме да създадем краткосрочно избавяне на системата с дълготрайна визия за смяна ", даде обещание Николов.

" Смяната на един човек не трансформира промяната на цялата система. Това, което се опитваме да създадем, в действителност е от нещо, което е в нежелано положение, да предприемем ограничения, които да положат основите за тези, които идват след нас да могат да създадат този равномерен, рационален, ефикасен за хората и за бизнеса преход. Текущото положение на енергетиката води до тежко разделяне сред бизнес, държавни предприятия, напрежение сред хората ", счита зам.-министърът.

" Може да има промени в управленията на енергийните сдружения, мисля, че министър Живков ще има позиция по тази тематика до две седмици ", разяснява възможните рокади Александър Николов.

" Дълговете на НЕК са към 2 милиарда, зависи кое се приема за дълг, тъй като има разсрочени отговорности ", регистрира още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР