Може да се наложи сгради в цяла Европа да бъдат

...
Може да се наложи сгради в цяла Европа да бъдат
Коментари Харесай

Имотите с ниска енергийна ефективност стават непродаваеми от 2030 година

Може да се наложи здания в цяла Европа да бъдат реновирани, с цел да се понижат излъчванията и да се спести сила, откакто Европейският парламент утвърди законопроект, който има за цел да понижи сметките за сила на семействата и да откаже страните от Европейски Съюз по-бързо от съветски газ, заяви „ Ройтерс “.

От 637 присъстващи законодатели 343 поддържаха новите правила, които ще изискват всички здания в Европейски Съюз със документ за енергийна успеваемост G – представляващ най-лошите 15% за страна – и идната най-лоша оценка F да бъдат реновирани през това десетилетие.

Страните от Европейски Съюз ще би трябвало да обновят нежилищните здания до степен E до 2027 година и D до 2030 година Жилищните здания ще следват по-късни периоди от E до 2030 година и D до 2033 година

Предстои окончателният закон в този момент да бъде контрактуван със страните от Европейски Съюз.

Някои страни демонстрираха опозиция против закона, в това число Италия, която желае да отсрочи и предложи изключения за поправки, които нито държавното управление, нито притежателите на жилища могат да си разрешат.

Гърция се готви за армагедон на имотния пазар

Всички парцели, оповестени за продажба или за отдаване чартърен, би трябвало да преминат през енергийна рационализация, струващи десетки хиляди евро, оповестяват локалните медии.

Въз основа на признатото, притежателите, които желаят да трансферират или отдават чартърен своя парцел, би трябвало авансово да са се погрижили да го обновят във връзка с енергийното обезпечаване на дома, написа Еkathimerini. В случая на жилищата това ще стартира да се ползва от 2030 година Това обвързване ще се отнася единствено за парцели, които са класифицирани в двете най-ниски категории на енергийния документ и се продават или отдават чартърен (с нови контракти за наем). Търговските недвижими парцели (напр. офиси, магазини, хранилища и т.н.) и недвижимите парцели, употребявани от страната, се чака да реализират същата цел до 2027 година (за категория E) и до 2030 година (за категория D), в случай че са обект на нова лизинг или продажба.

Например апартамент в центъра на Атина, който сега има енергиен документ категория G, би трябвало да бъде подложен на действия по повишение на енергийната успеваемост на цена от 15 000-20 000 евро, с цел да бъде изолиран и да може да увеличи своята енергийна успеваемост по време на нужните две категории, преминавайки към Е категория. От 2033 година обаче минимумът ще бъде избран на директно по-високата категория D.

Президентът на Общогръцката федерация на притежателите на парцели, а също и на Международния съюз на притежателите на парцели, Стратос Парадиас, приказва за „ армагедон “, който ще докара до огромни катаклизми в частните недвижими парцели.

„ В момента в Европейски Съюз се одобряват изцяло нерационални регулации, които нито един притежател в нито една европейска страна не може да поддържа. Не ги интересува дали гръцките фамилии имат пари да правят интервенции за енергийна рационализация, дали има опция за поддръжка от банковата система, дали ще има данъчни облекчения за тези, които го вършат и така нататък “, сподели той.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР