Може да се наложи руските сили да напреднат към украинските

...
Може да се наложи руските сили да напреднат към украинските
Коментари Харесай

Медведев: Руските войски ще стигнат до Киев и Лвов, ако трябва

Може да се наложи съветските сили да напреднат към украинските градове Лвов или Киев, " с цел да бъде унищожена болестта ". За това предизвести заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

 

Той отхвърли да спекулира по отношение на каквито и да било периоди на " специфичната интервенция " на Русия отсега нататък.

 

По негови думи, макар че доставката на оръжие на Украйна не съставлява присъединяване във войната, " в случай че военни експерти се съгласят с тези оръжия, това е директно доказателство за присъединяване в спора ".

 

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия прикани украинците да се замислят дали желаят да " отворят кутията на Пандора ", като употребяват муниции с обеднен уран, доставени от техните западни съдружници.

 

" Мисля, че сега хората, които към момента са в страната Украйна, би трябвало да се замислят дали желаят да се употребяват такива оръжия. Именно те отварят кутията на Пандора ", акцентира той, представен от ТАСС.

Медведев разясни, че макар че сходни муниции не са класифицирани като нуклеарни оръжия, те могат да основават нуклеарни боклуци.

 

Медведев уточни опита от предходното им потребление по време на нахлуването на НАТО в Югославия през 1999 година

" Няма дефинитивни оценки и възбрана за тези оръжия. Но дълготрайните последствия може да са доста тежки, защото хората от Сърбия, поданици на някогашна Югославия, в този момент оповестяват за доста нарастване на раковите болести на тяхна територия ", предизвести той.

 

По негови думи ядрото от обеднен уран в тези снаряди е извънредно положително за продупчване на танкова ризница. Проблемът обаче бил, че генерира нуклеарни боклуци и няма точна информация до каква степен съставлява заплаха.

 

" Защо се назовава " обеднен уран "? Защото е по-малко радиоактивен от другите изотопи. Но все пак остава радиоактивен и създава радиоактивни боклуци ", посочи Медведев.

 

Той бе безапелационен, че оръжията, доставени на Киев, и задграничните оръжейни експерти, идващи с тях, са законни цели за съветските военни.

 

" Абсолютно явно е, че това (западните доставки на съоръжение и оръжия в Украйна) е директно присъединяване в спора ", отсече Медведев. " Ако военни експерти отидат там дружно с оръжията, това е директно доказателство, че страната е въвлечена в спора.

 

Следователно, в случай че на територията на Украйна дружно с задгранични експерти бъдат докарани системи " Пейтриът " или други оръжия за поразяване, те сигурно са законна цел и подлежат на заличаване ", акцентира той.

 

По негови думи тези задгранични експерти " са бойци, врагове на нашата страна ".

 

" Те би трябвало да бъдат отстранени. Ако американски или полски боец се появи там, той би трябвало да бъде отстранен. Няма различен метод. Тук не може да става въпрос за спор сред Русия и НАТО. Щом е натовски боец - дано си стои там. Затова без значение дали става въпрос за самолети, или за снаряди с обеднен уран - това значи присъединяване в спора против страната ни ", заключи политикът.

 

Твърденията, че Русия е изчерпала ракетите си и е спряла производството били смехотворни
С налагането на своите антируски наказания Западът явно се бори против елементарните жители, уточни той и добави, че Западът принуждава руснаците да купуват артикули на повишени цени, блокира банковите им сметки и лимитира интернационалните им пътувания.

 

" Ето за какво е безусловно явно, че западният свят води борба с жителите на нашата страна. Западът ненавижда нашия народ и всички би трябвало да схванат това. Не става въпрос единствено за някои държавни чиновници - те ненавиждат всички ни и в никакъв случай не би трябвало да извиним това ", безапелационен бе Медведев.

 

Той призна, че е сюрпризиран " от степента на цинизъм ", демонстриран от Запада.

 

" Те декларират: " Ние наказваме съветското държавно управление. Президентът и останалата част от неговия екип би трябвало да бъдат глобени. " Добре, разбирам, те са свободни да го създадат. Но в реалност кой е същинската цел на тези наказания? Това са жителите на нашата страна, без директно присъединяване в политиката и може би даже с противоположни отзиви за настоящите събития ", уточни Медведев.

 

Във вечерната си сводка украинският генщаб удостоверява, че боевете за Бахмут продължавата и руснаците не са се отказали от завладяването му.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР