Може да се каже, че ние отдавна преодоляхме много от

...
Може да се каже, че ние отдавна преодоляхме много от
Коментари Харесай

Защо мъжът винаги иска да ти е първият

Може да се каже, че ние от дълго време преодоляхме доста от стандартите за връзките сред мъжа и дамата. И въпреки всичко има такива, които битуват и до момента. Днес се стопираме на един от тези стандарти и обясняваме за какво е по този начин - Мъжът постоянно желае да ти е първият.
Днес сме очевидци на цялостна смяна в половите функции. Ако в предишното мъжът е трябвало да устоя жена и деца и да бъде стожерът на фамилията, то през днешния ден, както всички виждаме, тази роля умерено може да се извършва и от дамата. Вече не са необичайност случаите на дами, които работят, развиват се, доближават върхове в кариерата си и де факто изместват мъжа в съвсем всички сфери на живота. Тогава по какъв начин става тъй че той към момента се надява и желае да ти е първият в съкровен проект?
Отговорът на този въпрос се крие в главните инстинкти на мъжа. Просто природата на мощния пол е такава - той желае да е водач в обществената подчиненост, както и в интимните връзки. Дали му се получава е обособен въпрос, просто му е заложено, изясняват простичко психолозите.
Тук е значимо да се означи, че функциите на мъжа и дамата от предишното до известна степен са по-запазени в Източна Европа. На запад, където дамите от дълго време са извоювали лидерски позиции и функционалности, мъжът като стожер на фамилията е анахронизъм.
У нас обаче този публичен модел не се е наложил напълно. И тук е хубаво мъжете да знаят, че в случай че желаят да са първенци в каквото и да било отношение, то това идва и с задължения и отговорност. И в последна сметка можем да ги уверим - не е значимо да са ни първите, само че е значимо да могат да бъдат виновни и на тях да може да се разчита. Толкова е простичко!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР