Може да съм генерал, но не харесвам войнствената реторика. До

...
Може да съм генерал, но не харесвам войнствената реторика. До
Коментари Харесай

Румен Радев: Може да съм генерал, но не харесвам войнствената реторика


Може да съм военачалник, само че не одобрявам войнствената изразителност. До нея прибягват безгрижно таман политици без пагони. Това декларира президентът Румен Радев в изявление за EURACTIV, оповестено на уеб страницата на президентството.

Държавният глава акцентира, че в връзките с Русия се управлява от интереса на България и на Европа. „ Нима смятате, че войнствената изразителност по отношение на Русия е в наш интерес? Тя изостря напрежението, покачва риска и разделя Европа, тъкмо когато би трябвало да стоим обединени против световния тероризъм, нахлуването на коренен ислям, повишаването на борбата “, показва президентът.

„ Канцлерът Меркел показа неотдавна, че не можем да приказваме за сигурност в Европа без Русия. Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел доста тъкмо означи, че би трябвало да спрем да приказваме за Русия и да стартираме да приказваме с Русия. Радетел съм на разговора, не на борбата... Българите имаме дълбоки исторически връзки с съветския народ и България може да спомогне за този диалог", декларира Румен Радев.

В отговор на въпрос за връзките си с ръководещите, президентът акцентира, че е за открити позиции в политиката и не приема над масата да си стискаме ръцете, а под масата да се прави друго. „ Подобни сюжети не водят до градивни връзки “, безапелационен е президентът и прибавя, че има ценностни несъгласия с държавното управление, които основават от време на време напрежение.

„ Например за мен и за голямата част от българския народ, битката с корупцията е приоритет. И бих желал да видя действителни, всеобхватни и ефикасни ограничения от страна на ръководещото болшинство. Не заявления за битка с корупцията в минало време, като проверка на приватизацията преди 20 години, а проверка на крупните публични поръчки в последните години, метода на харчене на еврофондовете, и най-много основаване на ясни механизми, гарантиращи откриване, секване, следствие и наказателно гонене на корупционни действия в този момент и в бъдеще време “, е позицията на президента Румен Радев.

Според президента това може да възвърне възприятието за правдивост в обществото, а освен ограничението на антикорупционните ограничения до инспекция на имуществени заявления. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР