Може да приписвате своята умора на прехода лято-есен, на безумно

...
Може да приписвате своята умора на прехода лято-есен, на безумно
Коментари Харесай

9 медицински причини за хроничната умора

Може да приписвате своята отмалялост на прехода лято-есен, на безумно натоварения си график или пък на нормалното възприятие за мързел, само че не е изключено тя да се дължи на разнообразни здравословни проблеми, написа profit.bg.

Readers Digest събра на едно място 9 медицински аргументи за хронична отмалялост:

1. Анемия

Когато се оплаквате непрекъснато от възприятие за отмалялост, лекарите първо ревизират дали не страдате от отмалялост или проблеми с щитовидната жлеза. Страдащите от анемия също по този начин изпитват възприятие на мраз, световъртеж, нервност или главоболие.

2. Проблеми с щитовидната жлеза

Ако имате проблеми с тази жлеза, с изключение на отмалялост е допустимо кожата ви да е по-суха. Това се дължи на обстоятелството, че не се създават в задоволително количество значими хормони. Жените са по-предразположени към хипотиреоидизъм.

3. Преддиабетно положение или диабет

Когато равнището на глюкозата в кръвта е високо, кръвообращението може да се забави. Поради това клетките не получават задоволително количество О2 и хранителни субстанции. Оттам усещате отмалялост. Ниското равнище на кръвна захар води до отмалялост, защото за работата на клетките няма задоволително гориво.

4. Депресия

Ако се чувствате изтощени от самото начало, все ви се желае да се излежавате заран в леглото или имате проблеми със съня, допустимо е да страдате от меланхолия.

5. Хранителна назадничавост

Ако се храните неприятно, изключително с модифицирани артикули, червата стартират да губят своята плътна конструкция – по този начин протеини, които не трябва да проникват в кръвообращението, попадат в него и предизвикат инфектиране. Възпалителният отговор се показва в отичане на корема, отмалялост, колебливост, главоболие и повишаване на тежестта.

6. Синдром на надбъбречната отмалялост

Това не е термин от западната медицина, а от функционалната медицина. Поради това някои лекари не го признават. Става дума за дисбаланс на хормони, който е обвързван със стресовите обстановки в живота ни – да вземем за пример фамилни проблеми, работно напрежение, неявяване на сън, неприятни хранителни привички и така нататък

7. Инфекция

Лекарите постоянно ревизират пациентите си за хронична зараза като причина за възприятието за отмалялост.

8. Сънна апнея

Ако страдате от сънна апнея, вашето гърло се затваря по време на сън. Поради това някои хора са склонни да хъркат нощем. Когато не получаваме задоволително количество О2, мозъкът не може да си отпочине. Той не може да се освободи от въглеродния диоксид и заради това бързо се разсънваме.

9. Сърдечна непълнота

По информация на Американската асоциация на заболяванията на сърцето, когато страдаме от сърдечна непълнота, сърцето не е в положение на се оправи с потребностите на организма от кръв. Тялото стартира да извежда кръвта от тъканите, с цел да обезпечи поддържане на жизненоважни органи. Оттам поражда възприятието за отмалялост.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР