Може да плува. Може да пълзи. Той може да прави

...
Може да плува. Може да пълзи. Той може да прави
Коментари Харесай

Робот-амфибия може да открива потенциални експлозивни подводни заплахи

„ Може да плува. Може да пълзи. Той може да прави това, което никой различен EOD (explosive ordnance disposal – заличаване на взривни боеприпаси) робот не е правил до момента. “

Ето по какъв начин Nauticus Robotics разкри в Twitter малко за Terranaut, техния робот-амфибия, който скоро може да помогне на американската войска при идентифицирането и неутрализирането на избухливи рискове в плитки води. Това ще разреши на военните да предпазят екипажа си от заплаха, като в същото време дават отговор на условията си за работа.

Terranaut, който се създава от Nauticus като първообраз за Министерството на защитата на Съединени американски щати, стартира началната си фаза.

Миналата година Отделът за отбранителни нововъведения потърси безпилотна амфибийна система, способна да открива, локализира и обезврежда избухливи рискове във вода с дълбочина до 12 метра или по-малко. Програмата се назовава Autonomous Amphibious Response Vehicle (A2RV). Като предложения частни компании да показват своите оферти за подводни, въздушни и повърхностни решения, Отделът за отбранителни нововъведения избра Nauticus Robotics сред доста компании за създаване на първообраз, кадърен да намира и обезврежда подводни експлозиви в плажните зони.

Terranaut отговаряше на специфичните условия за подводни муниции. В изказване, оповестено до Popular Science, Nauticus сподели, че роботът може да работи на плажове и зони за сърф, нормално в регионите, където морските пехотинци се образоват. Тъй като е робот-амфибия, той може да плува във водата и да пълзи по пясъка. Роботът може да се движи по стъпалата и има оръжия за справяне с офанзиви като демонтиране на подводна мина.

 „ Той е в положение да лети през водния дирек и по-късно да промени своя жанр на плуване по метод, който може да получи осезаемо сцепление. Да приемем, че шофирате по подводното дъно и срещате канара. Е, не знаете какъв брой е дълъг камъкът, може да ви отнеме известно време, с цел да го заобиколите, нали? “,  споделя основният изпълнителен шеф на Nauticus, Николаус Радфорд, пред Popular Science

Радфорд допуска, че Terranaut може да помогне за оправянето с този проблем, като отиде над скалата.

Terranaut е основан на усъвършенствана версия на съществуващия артикул Aquanaut на Nauticus. Този робот действа без да е обвързван с друго устройство, което значи, че не се нуждае от захранващи кабели или разнообразни данни, с цел да работи. Освен това, той е екологично чист, защото е изцяло електрически робот.

Aquanaut е кадърен да извършва функционалности, които нормално се разпореждат на човешките водолази. Също по този начин, Aquanaut има доста вградени датчици на борда, с цел да се подсигурява, че работи безвредно и предвидимо, до момента в който е в своя самостоятелен режим.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР