Може да пламне целият Калофер. Тези 1000 лв. няма да

...
Може да пламне целият Калофер. Тези 1000 лв. няма да
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Масовото ваксиниране няма как да стартира преди Великден

Може да пламне целият Калофер. Тези 1000 лева няма да ги заплати кметът, а ние – данъкоплатците. Това съобщи доктор Георги Миндов, ръководител на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари, във връзка празненствата през вчерашния ден в родния град на Христо Ботев.

Конкретно по тематиката с разпространяването с ковид експертът сподели, че няма задоволително ваксини. Миндов изясни, че поръчките за медиците са повече.

Той добави, че сходен проблем има и в други страни.

Относно всеобщата имунизация, експертът сподели, че това не може да стане по-рано от май. Миндов даде образец, че в Италия всеобщото имунизиране ще е точно тогава.

" В България всеобщото имунизиране няма по какъв начин да се случи преди Великден. Фазите на имунизиране са добре разчетени, само че никой не е отчел, че няма ваксини. Не може без ваксини, а единствено с готовност. Ситуацията е такава в цяла Европа ", разяснява Миндов пред Nova.

Според него, в случай че имунизацията стартира през май, това ще е по-добре. Според Миндов регулирането на нещата ще е по-спокойно. Ще са ясни и страничните резултати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР