Може да изглежда изненадващо за някои, но не всеки иска

...
Може да изглежда изненадващо за някои, но не всеки иска
Коментари Харесай

Изсветляване на кожата с лимонов сок: Безопасно ли е?

Може да наподобява изненадващо за някои, само че не всеки желае да има шоколадов загар. Някой харесват аристократичната бледа кожа. В стремежа си към порцеланова кожа, някои прибягват до разнообразни козметични процедури. 

Едно от най-известните национални средства, благодарение на което можете да изсветлите перфектно кожата и даже да извършите по-малко забележими пигментните петна, е лимонът. 

Възможно ли е да се изсветли кожата на лицето с помощта на лимонен сок и до каква степен е безвредно, разказва експерт.

Като начало си коства да отбележим, че лимонът в действителност е повсеместен артикул. Той се употребява в кулинарията, медицината и козметиката. Твърди се, че лимоновият сок е доста потребен за кожата на лицето. Високото наличие на витамин С в лимона, оказва помощ в битката с бръчките, както и за възстановяване на структурата на кожата. Антибактериалните свойства на цитрусовия плод могат да се употребяват, с цел да се отървете от акнето. Благодарение на наличието на витамин В3 в лимона, плодът е в положение да предотврати обезводнената и суха кожа.

Не е изненадващо, че лимонът постоянно се включва в състава на някои козметични артикули, кремове, маски, тоници. Лимоните са потребен артикул, който съдържа доста витамини и се употребява за изсветляване на кожата.

Според специалисти използването на лимон е рискован метод за изсветляване на кожата. 

Експертът по обичайната медицина, обяснява, че с Фактът, че лимонената киселина е натурален кератолитик, пораждащ интензивно излющване на мъртвите кафези от повърхността на кожата. Освен това витамин С и неговите производни имат способността да понижават синтеза на мелатонин, предотвратявайки действието на тирозина, който е виновен за скоростта на произвеждане на пигмент в организма. Това е повода, заради която лимонът има избелващи свойства'', обяснява 

По думите и излиза наяве, че лимонът е извънредно агресивен към епидермиса . Когато се ползва върху суха кожа, може да провокира зачервяване и парене. ''Лимонът има фотосенсибилизиращ резултат, т.е. усилва риска от слънчево изгаряне и поява на кафяви петна'', предизвестява Камила Исаева.

Когато решите да се доверите на домашна маски с лимонен сок, би трябвало да помните, че той може да окаже отрицателно влияние върху кожата ви. В резултат на което, вместо упования резултат може да получите инфектиране, суха кожа или да се сблъскате с някои неприятни алергични реакции. Ето за какво към националните предписания за изсветляване на кожата благодарение на лимон би трябвало да се отнасяте с нараснало внимание и да не употребявате този способ прекомерно постоянно. 

''Ако въпреки всичко употребявате лимонен сок за изсветляване на кожата си, доста е значимо да измиете мястото, където е нанесен сокът, преди да излезете на открито. Ако не го извършите, лимоновият сок може да аргументи мехури и тежки изгаряния'', казва 

Резултати от скорошно изследване сочат, че в повече от 60% от продуктите за избелване на кожата се съдържат рискови и токсични субстанции - от титанов диоксид до алуминий и живак. Експерти разясняват, че може да предадете опасните и нездравословни субстанции и на други хора, посредством контакт с кожата. Тези субстанции повреждат централната нервна система, бъбреците, черния дроб. При бременните дами, веществата могат да преминат през плацентарната преграда към плода, а също и при кърмене.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР