Може да изглежда, че цигуларката Ирина Мурешано свири за празна

...
Може да изглежда, че цигуларката Ирина Мурешано свири за празна
Коментари Харесай

Революцията на 3D: Как технологията променя лицето на онлайн обучението

М оже да наподобява, че цигуларката Ирина Мурешано свири за празна публика, само че това не е по този начин. В особено оборудванo студио в университета Мериленд, стотици 3D камери улавят нейните придвижвания, с цел да я пресъздадат в холограма, написа Voice of America (VOA).

Виртуалната ѝ версия може да бъде пресъздадена на всички места по света и по този начин всеки с 3D очила би могъл да се потопи в атмосфера, като че ли гледа Ирина пред себе си. „ Едно от частите, които записахме, е румънско, от известния композитор Джордже Енеску. Моето предпочитание беше да сложим облика ми в румънския Атенеум. Наехме екип, който да снима фамозната зала, тъй че когато някой гледа този запис, да ме види на сцената ”, съобщи пред Voice of America Ирина Мурешано.

В допълнение към присъственото образование тя има вяра, че холограмата ще улесни провеждането на онлайн занимания за учениците ѝ в чужбина. „ Да имаме преимуществата на 3D технологията…това би ми разрешило да виждам своите възпитаници даже на другия завършек на света. Ще се заздрави противоположната връзка за това какво би трябвало да се усъвършенства в уроците ", добавя Ирина.

Според Амитаб Варшни, който оглавява университетския екип, виртуалната действителност разрешава по-лесно да се образоваме, защото въвличаме по-активно и тялото в усвояването на нови познания. От екипа имат вяра, че с напредването на технологиите, ще съумеят да приложат уменията си освен в изкуствата, само че и в медицината.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР