Може да имате кафяви очи като майка си или дълги

...
Може да имате кафяви очи като майка си или дълги
Коментари Харесай

10 характеристики, които не сте подозирали, че сте наследили от родителите си

Може да имате кафяви очи като майка си или дълги крайници като татко си. Подобни неща са невероятни, като се замислим: наследили сме толкоз физически черти от родителите си – само че има още по-изненадващи неща, които може да сме взели от тях. 

Нека забележим... 

1. Високите равнища на холестерол

Много хора имат вяра, че високите равнища на холестерол са свързани с това, което ядем. Ако желаете да живеете дълъг и благополучен живот, би трябвало да ядете зеленчуци и плодове и да спортувате – по този начин се счита нормално. 

Но от време на време високите равнища на холестерол зависят не от метода на живот, а от гените. Около един на 500 души имат специфичва генетична разновидност, която води до струпване на холестерол в кръвта. Хората имат високи равнища на това вещество в кръвта даже да ядат единствено зеленчуци. 

2. Мъжкият тип оплешивяване се предава по майчина линия

Един от гените, които играят роля в оплешивяването се намира в Х хромозомите. Мъжете ги наследяват от майките. Но не бързайте да я обвинявате за оредавящата коса. Има и други гени, които играят роля тук, в това число и тези, които сте наследили от татко си. Факторите на средата също играят роля.

3. Успеха в учебно заведение

Когато майката се кара на детето за двойките в учебно заведение, тя постоянно ще подчертае какъв брой добра ученичка е била тя като дребна – и в някакъв смисъл има право. 55 % от положителния триумф в учебно заведение се дължи на генетиката, уверени са учени. Хиляди гени са непосредствено виновни за това какъв брой добре се справяте в учебно заведение. Ако родителите ви са постигнали огромни триумфи в образованието, имате страховит капацитет. 

4. Любовта към кафето

Пиете ли доста кафе? Вината може да се крие в гените ви. Учени са провели относително проучване на хора, които не могат да живеят без кафе и такива, които могат. Оказва се, че втората група има избран набор от гени, което значи, че те всмукват кофеина по-бавно. Това значи, че те не усещат избрана потребност да пият кафе, с цел да получат прилив на сила. 

5. Диабет

Диабетът Тип 2 нормално се развива при възрастните хора. Но от време на време се случва при децата и юношите, които водят деен метод на живот. Това е резултат от генетична разновидност, макар че непълноценното хранене също може да играе роля.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР