Може да има много причини за болките в ставите, но

...
Може да има много причини за болките в ставите, но
Коментари Харесай

Домашни илачи облекчават болката в ставите

Може да има доста аргументи за болките в ставите, само че артрозата заема водещо място измежду тях. Това заболяване визира основно хрущяла, който в здравото тяло работи като амортисьор. При артрита хрущялът последователно губи еластичността си, напуква се и изтънява, а в някои случаи изчезва изцяло. Разположената под хрущяла кост се деформира, обраства с „ шипове ” по краищата. Прилепвайки един към различен, те се придвижват със скърцане и болежка. Това заболяване прогресира бързо, затова при първите признаци на дискомфорт в ставите би трябвало да се консултирате с доктор.

А с цел да облекчите недоволствата, предлагаме ви да си приготвяте домашни медикаменти по потвърдили успеваемостта си предписания на натуропати и билкари.

Рецепта с борови иглички

Вземете 200 г борови иглички, 50 г мехлем и 5 капки масло от ела. Смесете съставките и загрявайте на водна баня. От получената примес си правете компреси преди лягане на проблематичното място. Препоръчително е лекуването да продължи най-малко един месец.

Ориз

Оризът има свойството да „ издърпва ” насъбраните в ставите соли. За да се усили успеваемостта му, е належащо да се накисва във вода ден-два. След това оризът би трябвало да се измие, да се отделят 2 супени лъжици от него в различен буркан и още веднъж да се залее с вода. След 24 часа повторете цялата процедура и по този начин, до момента в който не извършите 5 буркана. Варете си от накисвания ориз и го изяждайте няколко часа преди главното хранене, по този начин оризът ще изтегли всички насъбрани соли от ставите.

Настойка от каланхое

Смелете в месомелачка или миксер няколко листа каланхое и прибавете 1 л ракия или алкохол. Оставете да упорства 3-5 дни. Разтривайте болните стави с настойката 2 седмици.

Парена ряпа

Сварете ряпата на пара, намачкайте я, с цел да се получи каша. Нанасяйте от кашата върху болната става, като оставите компреса да работи един час, най-добре – преди лягане. Лечението би трябвало да продължи една седмица.

Мазило от свещи

Загрейте 0.5 литра слънчогледово масло на парна баня, прибавете 100 г смола и 10 настъргани църковни свещи. Варете сместа в продължение на 30 минути на пара. Докато мехлемът е още течен, прецедете го, написа здраве.то. Охладете и мажете възпалените места 3 пъти дневно, в продължение на 2 седмици.

Яйца в оцет

Сложете в 100 г оцетна есенция 2 сурови яйца. Когато черупките им се разтворят, отстранете образувалия се филм. Извадете яйцата и ги стрийте в 30 г масло, а по-късно смесете с останалата течност. Мажете възпалените стави 2 пъти на ден в продължение на една седмица.

Настойка от цвекло

Обелете едно огромна цвекло и го залейте със студена вода. След 4-5 дни ще стане кисело. След това прибавете 2 супени лъжици сол и суха горчица, разбъркайте с настойката от цвеклото, поставете на огъня и загрейте (но не и да ври). Навлажнете памучна забрадка с получената примес и правете с нея компрес на възпаленото място. Оставете го да работи през нощта. Лечението може да продължи 2 седмици.

Психологически корени на болката в ставите

Ставите символизират смяната на посоката в живота и лекотата на придвижването. Най-често срещаният проблем със ставите е артритът. Това заболяване се развива в резултат на непрекъсната рецензия към себе си и към другите.

Хората с заболели стави постоянно и на всички места се стремят към съвършенство и желаят светът към тях също да е идеален. И това се трансформира в непоносима тежест за тях. Ставите не устоят на натоварването.

В мислите на такива хора има доста принуждение, само че самите те са сериозни към всяка демонстрация на мощ.

Те изпитват голяма липса на обич: коства им се, че никой не ги обича.

Между другото, артритът най-често визира възрастните хора. Тъй като те „ стагнират ”, „ втвърдяват ” своите убеждения, губят гъвкавостта си.

При по-младите хора артритът постоянно е резултат от „ угнетяване ” на гнева: когато човек е сърдит на някого и желае да го „ удари ” в отговор, само че подсъзнанието го възпира.

Ако изясните тези аргументи, можете изцяло да се отървете от заболяването.

Зелени зеленчуци, кайсии, стафиди, сливи, трици, мед от елда. Тези артикули са богати на магнезий – детайл, виновен за здравето на нервите, които обслужват ставите.

Риба и морски блага. Съдържат органически (полезен) фосфор, който е нужен за ставите.

Морско зеле, хрущяли и всичко, от което се прави желе. Тези артикули са богати на мукополизахариди, които обезпечават естественото действие на ставата, защото те са сходни на синовиалната течност.

Желатин. Както и предходните артикули, той има желиращ резултат. Но с изключение на към солени ястия може да го добавяте към всички типове сокове, получавайки превъзходни, вкусни и ароматни желета.

Черен дроб, масло, яйчен жълтък. Съдържат витамин D, виновен за запазването на калция в костите.

Херинга, зехтин. Източникът на витамин F, който оказва противовъзпалително деяние върху ставите.

Цитрусови плодове, шипка, касис. Надежден източник на витамин С, който е виновен за храненето на ставите.

Общи рекомендации

За да запазите ставите си здрави, належащо е да изключите от менюто си маринованите зеленчуци. Плодовете и зеленчуците за приложимост през зимата би трябвало да бъдат или сушени, или замразени. Така ще се запазят всички потребни витамини в тях. Когато варите зеленчуците и плодовете, ограничете времето за топлинна обработка, с цел да запазите витамините.

1. Продукти, които съдържат неорганични фосфати. Сред тях водачи са:

Газирани питиета, самун от бяло, тънко смляно брашно, набухватели, които се прибавят към хляба и сладкишите, раци, топено сирене, сладолед (повечето видове). Използването на тези артикули може да приближи времето, когато остеопорозата и неподвижността ще станат непрекъснати спътници в живота ви, а ревматолозите, невролозите и ортопедите най-хубавите ви другари.

2. Мариновани и пушени артикули. Те съдържат доста неорганични соли, които нервират ставата, причинявайки инфектиране и дисторция на ставите.

3. Чай, шоколад, кафе, свинско месо, леща, черен дроб. Съдържат пурини, които предизвикват промени в ставната торбичка. Те са главната причина за появяването и развиването на подаграта.

4. Киселец, спанак, репичка. Съдържат огромно количество оксалова киселина, която нервира периартикуларните нерви и нарушава храненето на ставите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР