Може да е почти 2024 г., но ехото от края

...
Може да е почти 2024 г., но ехото от края
Коментари Харесай

Nippon Steel/US Steel: Japan Inc трябва да си припомни уроците от историята

Може да е съвсем 2024 година, само че ехото от края на 80-те години остава. В понеделник US Steel разгласи, че ще се продаде на Nippon Steel от Япония на стойност на предприятието от 15 милиарда $.

Уважаемият американски бизнес в миналото е бил гръбнакът на индустриалната база на страната. През последните десетилетия той страда от нашествието на евтини задгранични производители, първо от Япония, по-късно от Китай.

Но митата, наложени от Доналд Тръмп, и инфраструктурните щедрости, разпръснати от Джо Байдън, внезапно направиха концепцията за произвеждане на стомана в Съединени американски щати по-интересна.

Nippon, четвъртият по величина производител на стомана в света, е една от многото японски компании, които се стремят към напредък отвън родните си райони.

Акционерите на US Steel ще получат цена за усвояване над два пъти търгуваната стойност на компанията преди търг, стартиран това лято. Сключването на договорката обаче може да се окаже мъчно. Американските регулатори се тормозят от чуждестран...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР