Може да е неприятен за очите и да ни кара

...
Може да е неприятен за очите и да ни кара
Коментари Харесай

Пет здравословни ползи от лука

Може да е противен за очите и да ни кара да плачем, само че лукът е измежду най-популярните зеленчуци, употребявани в кулинарията, и е съществена съставна част в редица салати и ястия.

Лук и още седем храни и питиета, които подуват стомаха

Освен в готвенето лукът се употребява и като натурален лек от природата. Вижте четири изгоди за здравето, които носи миризливият зарзават:

Лукът съдържа неповторими флавоноиди

В лука се съдържат неповторими флавоноиди, които не можете да откриете в други растения. Те оказват помощ в битката с редица болести, измежду които алергии, астма, диабет, подагра, хемороиди, мигрена, разширени вени и други
 Лукът е натурален лек от природата Thinkstock/Getty Images
Лук за полова мощност

Лукът и чесънът съдържат фитохимикала алицин, който способства за възстановяване на кръвообращението и намалява риска от " креватни засечки ". Миризливите артикули надали са най-подходящи за ядене преди секс, само че в случай че мъжете въпреки всичко решат да заложат на тях, с цел да подтикват половата си мощност, могат преди да се отдадат на фамилиарност с партньорките си да обезвреждат аромата с дъвчене на магданоз или мента.
Лук за крепко сърце

Лукът оказва помощ в битката със сърдечните болести. В някои страни даже имат вяра, че той удължава живота

Лукът като противораково средство

До огромна степен лукът дължи положителната си известност на антиоксидантния флавоноид Кверцетин (Quercetin), който има потвърдени противоракови, противовъзпалителни и противодиабетни функционалности. Редица изследвания демонстрират, че приемът на лук може доста да понижи риска от рак на стомаха.

Лук против бактерии

За да унищожите всички бактерии в устата и да обеззаразите отчасти носната празнина, дъвчете парче лук или чесън в продължение на 4-5 минути.  Знаете ли, че...

Сълзотворното влияние на лука стартира още подземен. Той попива сярата от почвата и образува аминокиселини, производни на сярата, които елементарно се трансформират в газ.

Още здравословни препоръки:

За всяка болежка има билка

Храните, които укрепват имунната система

Куркума - билката, която лекува 600 заболявания

Как да си набавим потребните за здравето 10 порции плодове и зеленчуци на ден?

Десет храни с вълшебен сили По тематиката Лук за по-здраво сърце Защо лукът ни кара да плачем?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР