Може да бутнете Паметника на Съветската армия, но тогава няма

...
Може да бутнете Паметника на Съветската армия, но тогава няма
Коментари Харесай

Иван Таков към ДБ: Ако бутнете Паметника на Съветската армия, няма да има сянка, в която да се скриете

" Може да бутнете Паметника на Съветската войска, само че тогава няма да има сянка, в която да се скриете ". С тези думи водачът на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в Столичния общински съвет (СОС) Иван Таков се обърна към сътрудниците си от " Демократична България ". Неговото изявление при започване на днешната сесия беше във връзка включването в дневния ред на отчета на Демократична България за пренасяне на Паметника на Съветската армия от Княжеската градина.
Ето и цялостния текст на изявлението на Иван Таков при започване на сесията на СОС през днешния ден:

Уважаема госпожо кмет,
Уважаеми господин ръководител на Столичния общински съвет,
Уважаеми сътрудници, общински съветници,

В дневния ред на днешната сесия попадна точка, чието само предопределение е да прави предизборна агитация и пропаганда. Докладът на " Демократична България " за демонтирането на Паметника на Съветската войска, който отлежава в Столична община от 2020-та година, незабавно беше изваден и хвърлен в предизборната борба. Така подреди водачът на ГЕРБ, а общинските съветници от ръководещата коалиция на ГЕРБ-СДС в София извършиха задачата като същински машини.
И по този начин през днешния ден ние, общинските съветници, ще отделим часове от работното си време в безсмислени и безполезни за жителите разногласия.
Ще дебатираме, ще се надприказваме, най-вероятно ще се скараме на идеологическа основа. За следващ път, и отново, и още веднъж...
Да бъде или да не бъде Паметникът на Съветската войска в Княжеската градина на София. Това ли е въпросът?! Това ли е най-важният проблем на града и страната ни през днешния ден? Защо е толкоз незабавно тъкмо в този момент да решим ориста на монумента?!
Или този въпрос най-правилно обслужва едни партийни цели в предизборната борба за превъзходство?! За едни проценти става въпрос, които би трябвало да бъдат взети от втрърдяването на партийните ядра...
Това е грозно двуличие към жителите на София, сътрудници! 
Грозно двуличие към всички българи!
Постоянно приказваме за разтрошаване, за разрушение, за срутване.
Ходим по разрушени тротоари, разрушаваме си колите по разрушените улици в крайните квартали, разрушаваме си нервите с високите цени в магазините, разрушаваме си здравето с мръсния въздух и неналичието на зелени площи в комплексите, разрушаваме си общинското сдружение " Топлофикация ", разрушаваме си бъдещето с неналичието тук-там в детските градини и страховитата демографска рецесия... Разбивате. Години наред разбивате.
И нито дума за съграждане.
Пречи ви паметникът на Съветската войска.
А не ви ли пречат високите цени? Не ви ли пречи инфлацията? Не ви ли пречи бедността на хората? 
Явно не. 
Дускусията, която следва, е безсмислена, сътрудници. И вие прелестно знаете това. Но цинично отклонявате значимите тематики. 
Защото просто нямате решения на същинските проблеми. 
И ви се постанова да се скриете зад Паметника на Съветската войска.
А той е доста огромен. И сянката му е огромна, за всички ви ще има място в нея.
И Победата на Съветската войска, в чиято чест е повдигнат, също е доста огромна.
И нашата благодарност към героите от Втората международна война е доста огромна.
А омразата ни към фашизма е два пъти по-голяма.
Заричали сме се в паметта на всеки един убит живот в битката против него да не допуснем " кафявата чума " да се разсъни. Защото паметта ни не е къса и помним. Ще бдим, тъй като фашизмът може да се върне под най-невинното прикритие. Наше обвързване е да го разкрием и да посочим с пръст всяко негово проявяване - всеки ден, във всяка част на света.
Уважаеми сътрудници от " Демократична България ",
Целта не постоянно оправдава средствата. Дори в политиката. Навярно с тази поредна атака против Паметника на Съветската войска се пробвате да си измиете очите пред вашите гласоподаватели за ръководството с Българска социалистическа партия в четворната коалиция. Но не забравяйте, че идеологическото опълчване и деленето на хората не взема решение техните проблеми. Дори и да имат идеологически разлики, техните проблеми в града и страната са идентични. Ниските приходи, високите цени, инфлацията, правосъдната система, неналичието на правдивост... Това са значимите тематики през днешния ден. И ние, и вие би трябвало тях да решаваме. 
С разрушаването на Паметника на Съветската войска няма да стане. 
А вие нямате друго решение. 
Предлагате на хората единствено представление.
Защото самун нямате и не можете да им дадете.
Може да се водите от културата на задраскване.
Може да отразявате историята през кривото огледало.
Може да бутнете и паметника на Съветската войска...
Но тогава няма да има сянка, в която да се скриете.
Благодаря за вниманието!
Следвайте " Гласове " в
 
 
09 Март 20238309 Март 202317309 Март 2023107809 Март 202372709 Март 202339909 Март 2023867КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023169628 Фев 2023115008 Март 2023248003 Март 20232618
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР