“Може би започва да се пропуква глобалният ред и сигурност

...
“Може би започва да се пропуква глобалният ред и сигурност
Коментари Харесай

Политолог: Глобалният ред и сигурност може би започват да се пропукват

“Може би стартира да се пропуква световният ред и сигурност и да се оформя това, което мнозина назовават “многополюсен международен ред “. Много от хората, които бързат да го честват,  смятат че България се намира в някакъв различен полюс. Това няма да стане по този начин. По всичко наподобява, че за първи път от доста дълго време ще се случи някаква интернационална геополитическа злополука и разлом, само че този път България ще затвърди извънредно крепко мястото, в което се намира “.

Това сподели пред БНР политологът Тончо Краевски.

„ Ще си разреша да откроят два акцента в международен проект. Най-напред  през тази зима пандемията приключи  Това към този момент наподобява като доста далечно събитие. Тя завърши от началото на годината, когато стартира войната. Мерките започнаха да падат още преди средата на лятото в целия свят “, споделя още той в ефира на “Нашият ден “ и добавя:

Цялата телевизионна и медийна аура към пандемията изчезна. Престана да съществува като медийно произведение, само че не престанаха да боледуват хора. Това няма да бъде последната, само че тази завърши “.

Войната...

“В рамките на две години избухна същинска война. Освен началото на военните дейности, които стартират да ескалират на доста стадии, по-важно е да кажем за събитието като смисъл. Началото на тази година може би започна да ни придвижва към нова ситyaция за световната сигурност “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР