Може би всеки от нас е изпитвал определена доза самодоволство,

...
Може би всеки от нас е изпитвал определена доза самодоволство,
Коментари Харесай

Как се развива "Do it yourself" концепцията в пазаруването

Може би всеки от нас е изпитвал избрана доза блаженство, когато направи нещо самичък. Този неочакван припадък на горделивост от резултата - какъвто и да е той, в действителност ни провокира да бъдем още по-любопитни да откриваме нови неща. Защо споделяме това?

Все повече марки подтикват умеенето на потребителите да удовлетворяват личните си цели и хрумвания изцяло независимо. Бихме споделили, че пионер в тази " ниша " е със своята идея " Do it yourself " и опциите потребителите сами да направляват своето потребителско странствуване. С малко помощ от скандинавските дизайнерски решения, несъмнено.

И по този начин съвсем 80 години шведската компания за домашно обзавеждане утвърждава като своя отличителна характерност точно опциите, с които въвлича всекиго в процеса по избиране и набиране на решения за дома. Тази е заложена и в магазините на марката, които карат посетителите да се усещат като същински дизайнери и проектанти на жилищните си пространства. Потребителското преживяване е пренесено и в онлайн среда под формата на стратегии за обмисляне на всяко помещение вкъщи до най-малкия подробност.

И до през днешния ден във всеки аспект от активността на ИКЕА се прокрадва заветът на нейния основател Ингвар Кампрад за значимостта на взаимните старания по пътя към новаторските решения, както и основаването на смисъл във връзка с всяка стъпка от процеса и слагането на хората преди всичко.

Ето за какво и цялостната организация на обектите е устроена по метод, който разрешава на потребителя напълно самичък да открие тези налични и функционални решения, които са му нужни за по-добър живот вкъщи. Надграждайки това do-it-yourself прекарване, надълбоко залегнало в ДНК-то на марката, магазин ИКЕА - София, на " Околовръстен път " неотдавна се радва на осем каси на самообслужване.

Оказва се, че нововъведението носи редица прерогативи във връзка с потребителското преживяване.
За тях споделя Яна Якимова, шеф на магазин ИКЕА - София.

 Яна Якимова, шеф на магазин ИКЕА - София
Яна Якимова, шеф на магазин ИКЕА - София

" Винаги сме се интересували живо от това по какъв начин хората взаимодействат с марката ИКЕА. Ето за какво непрекъснато търсим нови способи да вдъхновим клиентите си, да се усъвършенстваме и да създадем извършването на покупки и достигането на продуктите до дома им още по-лесно. Въпреки че онлайн извършването на покупки стана доста известно през последните години, доста клиенти избират да посетят магазините ни, с цел да видят от първо лице и тестват продуктите, преди да ги закупят. За това ние продължаваме да подобряваме обичайните си магазини и да построяваме нови формати.

Открихме първите каси на самообслужване с отварянето на магазина ни в Mall of Sofia. Още в самото начало от въвеждането им в употреба забелязахме, че клиентите ги възприемат извънредно позитивно. Сред преимуществата са понижаване на времето за очакване и образуването на опашки, както и подсъзнателен интерфейс, допускащ лесното и бързо маркиране и възнаграждение на определените артикули. На станциите се одобряват единствено картови заплащания и до 10 продукта на човек.

Ние от ИКЕА сме любопитни по природа и водени от желанието да се учим, да се развиваме и да създадем живота по-добър за повече хора. Един от главните ни източници на информация сега е модулът за оценка на потребителското преживяване в магазина. Изненадващо или не, в интервала март-април тази година, след въвеждането на касите на самообслужване в магазин ИКЕА - София, тя се е подобрила с към 20%. Тези данни са на база противоположната връзка от посетителите в ИКЕА - София, която е безусловно доброволна и достоверна.

Освен това в границите на месец и половина отчетохме и че близо 15% от оборота на обекта и 25% от броя транзакции се осъществят точно през нововъведените каси. Очакваме числата да не престават да порастват или най-малко да се запазят в тези граници поради към този момент наличните осем станции.

За нас тези резултати са израз на наклонността за облекчение, която следваме и развиваме в нашите обекти, а касите на самообслужване са стъпка към нея.

Стараем се да отговаряме на съответните потребности на потребителите по този начин, че извършването на покупки за тях да бъде наслаждение и даже разтоварване, надлежно - да построяваме новости и промени, които да са в помощ на това.

Касова зона за самообслужване към този момент е въведена в употреба и в магазин ИКЕА - Варна. Обектът там също е много претрупан и посетителите незабавно откликнаха позитивно на нашето решение. Ние постоянно се стремим да бъдем осведомени с компликациите, които потребителите срещат в своето всекидневие и неговата непрекъснато изменящата се динамичност. Предвид забързаните ни дни считаме, че опцията сами да направляваме и дефинираме потребителското си преживяване от началото до самия край е извънредно скъпа.

В огромната си комерсиална мрежа се стараем да предоставяме точно такава опция на своите клиенти и по още една основна за нас причина - незаменимото задоволство да се оправиш с целия развой изцяло независимо. Това диктува ритъмът, по който толкоз години ИКЕА върви напред, и изрично потвърждава, че надалеч не са нужни скъпоструващи услуги, с цел да получим функционални, налични и устойчиви решения за по-добър живот вкъщи. От самото начало визията на нашия бранд е образувана към това допустимо най-вече хора да имат свободата да развихрят своето въображение и да реализират мечтания дом. Защото триумфът е триумф единствено тогава, когато всеки е дал своя принос, а крайният резултат е общото чувство, че сме постигнали една най-малко дребна победа, която в нашия случай е уютът у дома - най-важното пространство за мнозина.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР