Може би вече сте чували, че фъстъците не са ядки.

...
Може би вече сте чували, че фъстъците не са ядки.
Коментари Харесай

Фъстъците всъщност НЕ са ядки

Може би към този момент сте чували, че фъстъците не са ядки. Те в действителност са бобови растения и са членове на фамилията на граха. Но знаете ли, че кашуто, бадемите и няколко други нормални „ кулинарни ядки “ също не са същински ядки? За да ни помогне да разберем за какво това е по този начин, значимо е да знаем какво е определението за същински „ орех “. Ботанически ядката е изсъхнал плод, който се състои от твърда черупка, покриваща едно семе. Някои образци за същински ядки включват жълъди, кестени и лешници.

Как е по-полезно да консумираме ядките – печени или сурови

От друга страна, плодовете на растенията кашу, бадеми и шам фъстък не са същински ядки, а по-скоро са класифицирани като „ костилкови “. Костилковите типове са плодове, които са месести извън и съдържат черупка, покриваща семе отвътре. Това, което консумираме, в действителност е тяхното семе.
Как е по-полезно да консумираме ядките – печени или сурови
Запитвали ли сте се за какво ядките са толкоз потребни за нашия организъм?  Може би не знаете, само че в тях се съдържат огромна част от вит...
Прочети повече
Това са най-вредните за здравето ядки

Класификацията на орехите и пеканите не е толкоз ясна - те имат характерности както на ядки, по този начин и на костилки, само че не дават отговор изцяло на критериите за нито един от тях. Някои ги назовават ​​„ сходни на ядки “, други „ костилкови ядки “. Интересното е, че прасковите и мангото също са костилкови - с изключение на в този случай, ние ядем месестата външна част, а не черупката и семената, намиращи се вътре. Объркващо, нали?

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР