Може би в последно време ви тревожи слабата памет и

...
Може би в последно време ви тревожи слабата памет и
Коментари Харесай

Как да разберем, че ни липсва витамин B12

Може би напоследък ви тревожи слабата памет и някои нарушавания на зрението, които констатирате при себе си. Всичко си има причина и в тази ситуация я дефицит на витамин В12.
Това е един от основните витамини за човешкото тяло и неговия дефицит бързо се усеща. Той влиза в доста витално значими действия като метаболизма на всяка една от клетките на организма ви. Липсата на задоволително количество от витамина може да докара до съществени кръвни болести и неврологични проблеми. Ето някои значими признаци за неналичието на витамин В12 в организма, които не трябва да неглижирате, а бързо да вземете ограничения.
Виене на свят
Честото виене на свят и загубата на равновесие приказват за сериозен недостиг на витамина. Тези признаци биха могли да се появят внезапно изправяне, при слизане или нанагорнище по стълбище. Тези признаци, изключително повтарящи се, не би трябвало да се подценяват. Консултирайте се с персоналния си доктор при положение на чести случаи на световъртеж.
Забравяне на информация
Ако ви е проблем да се концентрирате и в същото време бързо забравяте, евентуално на организма ви му липсва витамин В12. Според осведомени, доста хора, диагностицирани с заболяването на Алцхаймер, са имали недостиг на витамин В12.
 Какво се случва с тялото ни, в случай че не ни доближава витамин В12? Какво се случва с тялото ни, в случай че не ни доближава витамин В12?
Чувството за тежка и непрекъсната отмалялост може да е симптом на анемия, породена от недостиг на витамин В12, написа в. „ Експрес ”, п...
С кръвен тест може да се откри недостига на витамина. Със специфичен хранителен режим, пиянство на нужните хранителни добавки и извършения за мозъка може да си възстановите остротата на паметта.
Слабост в мускулите
Недостига на витамин В12 и дребната оксигенация на мускулите, може да аргументи тромавост и мускулна уязвимост. Помислете си по какъв начин се чувствате при спортуване, разчистване в къщи или нанагорнище стъпалата. Ако установите някаква нетрадиционна уязвимост при някоя от физическите интензивности, евентуално не ви доближава витамин В12.
Прекалено бледа кожа
Кожата като най-големият орган на тялото постоянно сигнализира за някакъв проблем в организма. Недостигът на витамин В12 въздейства и на положението на кожата. Тя става по-бледа поради неналичието на червени кръвни кафези. Освобождава  се ненужното  количество билирубин (един от жлъчните пигменти), което предизвиква бледостта и жълтеникавия цвят на кожата.
 Тези признаци издават дефицит на В12 Тези признаци издават дефицит на В12
Експерти от Американския народен институт за проучване на сърцето, белите дробове и кръвта (NHLBI) обявиха, че гладкият, удебелен и...
Странно изтръпване
Усещането на непрестанно боцкащи ви иглички, изтръпването или схващането на мускулите, също са ясно признаци, които навеждат на мисълта за неналичието на витамин В12.
Причината за изтръпването е дребното количество О2, което доближава до вашите нервите, поради проблем с  производството на червени кръвни кафези, породено от по-малкото количество на  витамин В12.
Проблеми с очите
Недостигът на този витамин в дълготраен проект, може да провокира някои промени в зрението. Ако сте чувствителни  към светлината, замъглено зрение или раздвоено виждане, може да са породени от увреждане на зрителния нерв.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР