Може би топлото през зимата ще скочи с около 5-10

...
Може би топлото през зимата ще скочи с около 5-10
Коментари Харесай

Кирил Темелков: Може би топлото през зимата ще скочи с около 5-10 на сто

Може би топлото през зимата ще скочи с към 5-10 на 100. 

Това съобщи някогашният изпълнителен шеф на „ Булгартрансгаз “ Кирил Темелков, който е зам.-председател на Българската газова асоциация.

„ Ще има малко нарастване на цената на газа през зимата. По отношение на топлоенергията фрапантно нарастване не се чака ”, сподели Темелков в предаването „ Офанзива ”.

Той разяснява разпита на служебния министър на енергетиката Росен Христов в Националното разследване по отношение на договорите за доставка на природен газ в интервала от април до август. Всичко това малко след чуването му по същата тематика в Народното събрание.

Темелков изясни, че прави усещане, че не бяха оповестяване обществени търгове. По думите му те не са наложителни. 

 „ Но нямаше изясненост какви количества се търсят, към кого са отправени запитванията, какви са били различните предложения ”, изясни Темелков.

Той изясни, че не е имало информация да има процедури за обезпечаване на дълготрайни контракти. „ Дори и да е имало диалози, не сме чули да е оповестена процедура, която да докара до дълготраен контракт ”, сподели Темелков. Според него това е трябвало да стане доста преди прекъсването на доставките от страна на Русия.

„ Газовият бизнес е бизнес на времето. Всяка секунда се трансформират изискванията ", сподели Темелков.  Според него не може да се каже дали е имало опция за по-евтини предложения за газ от тези, които сме получили.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР